Hírek

Zalaegerszegen nyert a Falco

2017. április 18., 18:04

A felsőházi középszakasz 5. fordulójában bravúros győzelmet aratott Zalaegerszegen a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata. A szombathelyiek 80-68 arányban nyertek a ZTE elleni szomszédvári rangadón.

Zalaegerszegen nyert a Falco

Remekül kezdett Zalaegerszegen a Falco kosárcsapata. A szombathelyiek a derbi harmadik percében már 8:0-ra vezettek. Ezt követően azonban elkapták a ritmust a hazaiak, akik az első negyed végére kétpontos előnyre tettek szert. Ez a minimális különbség  a nagyszünetig állandósult is. A harmadik etapban folytatódott az egyelő erők küzdelme, így pedig 56:55-ös egerszegi vezetésről vághattak neki a küzdő felek az utolsó tíz percnek, melyben aztán szabályosan állva hagyta ellenfelét a Falco, és 80:68 arányban megnyerte a szomszédvári rangadót.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Azt gondolom, hogy a védekezésünk nagyon a helyén volt és támadásban is okosan játszottunk. A védekezésben ki kell emelnem, hogy a küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Azt gondolom, hogy ennek köszönhető, hogy idegenben sikerült nyernünk.”

A mérkőzést  remek hangulatban, közel 2 ezer néző előtt játszották le a csapatok. A sárga-feketéket több mint 200 szurkoló kísérte el Zalaegerszegre. A vasi drukkerek a derbi végén nagy ünneplésben részesítették diadalmaskodó kedvenceiket.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző,  Falco-Vulcano Energia KC
“Ez a meccs, mint itt a legjobb öt között minden meccs, rangadó volt. Nagyon jó volt ma a hangulat. Tele volt a csarnok és jó volt játszani itt, nem volt semmi probléma.”

A Falco jelenleg 19 győzelemmel és 11 vereséggel a tabella negyedik helyén áll. A vasiak a szerdai játéknapon a hasonló mutatókkal rendelkező Szolnoki Olaj együttesét fogadják az Aréna Savariában.