MNB - 2
MNB

Hírek

Zeneiskolai farsang

2020. február 10., 13:13

Szombaton a Bartók teremben a hagyományos zeneiskolai farsangon Macska, FBI-ügynök, Besenyő Pista bácsi, és többféle mesehős bőrébe bújt zenész, énekes, táncos szórakoztatta a közönséget.

Zeneiskolai farsang

A növendékek és tanáraik farsangi hangulatot varázsoltak a színpadra, megmutatva, hogy a klasszikus zene mellett a könnyedebb műfajban is otthon vannak.

Czenek László - intézményvezető, Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola
„A koncert programot nagyon színesen állítottuk össze, zenekari, szóló, és kamaraprogramok szerepelnek a műsoron, valamint néhányat tánccal is színesítettünk.”

Fogl Noémi és Baksa Liza az Abba együttest kedveli, ezért öltöztek a zenekarra jellemző ruhába, és tőlük választottak egy zeneszámot.

Fogl Noémi
„A Super Trouper című számot adtuk elő, mert úgy gondoltuk, hogy ebbe lehet legjobban megmutatni, hogy hogyan tudunk mi bulizni. Ez volt a kedvenc számunk.”

A szaxofonos csapat az egyik példakép-zenekar a Lucky jobs dalaiból állított össze egy egyveleget.

Janzsó Ádám
„Azért választottuk őket, mert mindegyik tagjuk zeneakadémián végzett, méghozzá jazz tanszakon, szóval vér profi mindegyikük. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó irány az életben, hogy ha zenével szeretné kifejezni az érzéseit, mit szeretne elérni az életben, a későbbiekben.”

A kisebbek is szívesen öltöttek jelmezt, és szerepeltek együtt a társaikkal. (22’16”)

Ábrahám Lili és Nagy Zsófia Dóra
„Én kínai lány vagyok, és a Popcorn partit adtam elő.

Én pop sztár vagyok és én is a Popcorn partit adtam elő.”

A műsorszámokat tombolasorsolás követte, több mint 100 ajándékcsomagot sorsoltak ki a gyerekek között.