Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Zenélő Fő tér

Adásban volt: 2013. augusztus 28.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Szeptember 8-án, vasárnap 10 vidéki városban, köztük Szombathelyen is megrendezik a magyar dal napját. A hazai zenét népszerűsítő programban helyi és országos hírű zenekarok is színpadra lépnek a Fő téren, amely már előző nap benépesül. Szeptember 7-én nyolcadik alkalommal várja a közönséget a szombathelyi big band fesztivál.

Szatmári Juli saját szerzeményei is felcsendülnak majd a magyar dal napján Szombathelyen, szeptember 8-án. A Fő téren délután 2-től késő estig a könnyűzenei műfajok széles skálájából ad ízelítőt a rendezvény.

"A fő jellemzője, hogy nagyszerű muzsikákat lehet hallani, meg még egy nagyon fontos dolog van ebben, maga Presser Gábor mondta, hogy politika nélküli a dolog."

A fellépők két színpadon váltják majd egymást: a Fő téren az ismert előadók, ByeAlex és a Vad Fruttik mellett más, szombathelyi kötődésű zenekarokat is hallhat a közönség, a Városháza előtt pedig kifejezetten helyi tehetségek repertoárjából kaphatnak ízelítőt a magyar dalok kedvelői.

Prieger Szabolcs igazgatóhelyettes, AGORA
Központjában természetesen a magyar dal áll, a saját dalok, és idén ez különösen hangsúlyos, hiszen rengeteg szombathelyi zenekart próbálunk bemutatni, olyan fiatal, tehetséges produkciókat, akik saját dalokkal és nem feldolgozásokkal próbálkoznak, tehát nekik adunk elsősorban színpadot

A tavalyi évhez hasonlóan a vasárnapi programot szombaton az immár hagyományos, szombathelyi big band fesztivál előzi meg. A 6 fellépő zenekar közül ketten külföldről érkeznek.

Pintér Róbert elnök, Isis Big Band Egyesület
Kuriózum talán, hogy idén először jelentkezett be Németországból big band zenekar, aki nem elsősorban a mi meghívásunkra, hanem saját maga kívánt eljönni erre a fesztiválra, ez is mutatja, hogy most már az országhatárokat is átíveli ennek a fesztiválnak a népszerűsége.

A szombati fesztivált az Isis Big Band szokásos esti nagykoncertje zárja, amelyre meglepetéseket is ígérnek a szervezők. A zenés programokat beharangozó sajtótájékoztatón az is elhangzott: október 4-én Szombathelyre érkezik a Határtalan dal turné. Az összetartozás-érzés elősegítésére született dal mellett az előadók - köztük Varga Miklós, Balázs Fecó és Keresztes Ildikó – saját műsorukat is elhozzák a Sportházba.

2013. augusztus 28.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében