MNB - 2
MNB

Hírek

Zöld könyvtár

2016. október 05., 16:26

A környezetvédelemről és az újrahasznosításról tanulhattak a gyerekek kedden a Berzsenyi Dániel Könyvtár foglalkozásán. A kisiskolásoknak szóló rendhagyó tanórát a Könyvtári Napok keretében szervezték meg. A hét hátralévő részében számos egyéb programmal is várják a gyerekeket, családokat.

Zöld könyvtár

"Miért van az, hogy mostanában gyorsabban leégünk, mint régebben?"

A vékonyodó ózonrétegről, a pusztuló erdőkről és a szennyezett vizekről is hallhattak a Paragvári-iskola 1.C osztályos kisdiákjai a zöldkönyvtári foglalkozáson. Arról is tanulhattak, mit tehetnek a környezetvédelem és az újrahasznosítás érdekében ők maguk, illetve családjuk a saját háztartásukban. A rendhagyó óra célja a játékos tanulás volt.

Tőke Miklós
"Védjük meg a környezetet, meg hogy ne szennyezzük a vizet."

Soós Dorina
"Az állatokról és a környezetről."

"Egy már kiselejtezett könyv lapjait szabtuk ki, ezt fogják rádekupázsolni."

A könyvtár is újrahasznosítja az elhasználódott és megrongált kiadványokat - például kézműves foglalkozásokon. A gyerekek ezúttal teás és kávés dobozokból készíthettek tolltartót. A zöldkönyvtári óra egyike a hét színes programkínálatának. Pénteken a könyvtárak éjszakáján kincskereső játékra ivitálják a családokat.

Zsigri Mária - gyermekkönyvtáros
"Teljesen új játék várja a családokat, a gyerekeket. Az egész házban mesealakokat kell felkutatni, kérdésekre válaszolni, és a végén a jutalom sem marad el."

Ezen kívül lesz népmese foglalkozás, retro hangulatú diafilmvetítés, a varázslatos vasárnapon pedig kézműveskedni is lehet majd.