Hírek

Zöld összefogás

2010. március 16., 14:24
Osztrák-magyar regionális zöld összefogásról tanácskoztak a Lehet Más a Politika Vas megyei szervezetének képviselői és az ausztriai zöldek szombaton. Az egy hónapja kezdeményezett együttműködés keretében a határ menti problémák közös megoldását is keresik. Az LMP megfigyelői státusszal rendelkezik az európai zöldparlamentben.
Zöld összefogás


Az egész napos találkozón a Lehet Más a Politika Vas megyei szervezete és az osztrák zöldek egy új típusú regionális összefogásról határoztak. A magyar ökopárt meghívására az Európai Zöldpárttól, a Fertő-tavi osztrák Nemzeti Parktól és az osztrák zöldek képviseletében is érkeztek előadók. Európa 31 országában már 35 ökopárt működik együtt, a közös munkában az LMP egyelőre megfigyelőként vesz részt. A Green New Deal program a zöld munkahelyek megteremtését, az energiatakarékosságot, a városi közösségi közlekedés megerősítését, valamint a globális szolidaritás és az egyenlő emberi jogok megteremtését szorgalmazza.

Az LMP nevében Pinczés Bálint ismertette a párt eddigi tevékenységét. Céljaik között a fenntartható gazdaság, az igazságos társadalom és a szélsőségektől mentes politika megteremtése szerepel.