Hírek

Zsinórban másodszor játszott gólnélküli döntetlent a Szombathelyi Haladás

2020. szeptember 14., 20:13

A zöld-fehérek hazai pályán a PMFC-vel játszottak nulla-nullát.

Zsinórban másodszor játszott gólnélküli döntetlent a Szombathelyi Haladás

Két hét szünet után játszott újra bajnoki mérkőzést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata, a zöld-fehérek az újonc Pécsi MFC együttesét fogadták. 19:05- Az óvatos kezdés után az első nagy helyzet a Haladás előtt adódott: Tóth Barna visszagurítását Schimmer Szabolcs rosszul találta el, így a labda jócskán a kapu mellett gurult ki. 22:35- Néhány perccel később ismét a Hali veszélyeztett: jobboldali szöglet után Tóth Barna fejelt kapura, ám a pécsi kapus hatalmas bravúrral védeni tudott.

A fordulás után a mérkőzés legnagyobb ziccerét hagyták ki a vendég pécsiek: Kónya egyedül vezethette kapura a labdát, közeli lövése ki sem jött a jó ütemben kimozduló Verpeczről. A második félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, leginkább a küzdelem dominált. 01:32:32 - A Haladás a hosszabbításban eldönthette volna a három bajnoki pont sorsát, Bosnjak nagy beadása után Szekér azonban nem tudott közelről a hálóba bólintani. Maradt tehát a nulla-nulla, a Hali a kaposvári vendégjáték után hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Nyilván fájó az, hogy egy hazai mérkőzésen a Haladás elveszít két pontot. Értem a szurkolókat, tudom azt, hogy ezzel senki nem elégedett. Kivétel én vagyok. Szorgalmasan gyűjtögetjük a pontokat, ma is szereztünk egyet. Remekül játszottunk, az más kérdés, hogy hetek óta a saját árnyékunkon nem tudunk átlépni és nem tudjuk a kidolgozott ziccereinket gólra váltani. Amíg ez nem fog változni, addig meg kell elégednünk a döntetlenekkel.”

A Haladásra szerdán már újabb bajnoki mérkőzés vár, Mátyus János legénysége a Soroksár vendégeként lép pályára.