Hírek

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a Haladás

2016. augusztus 23., 15:58

A szombathelyiek ezúttal Sopronban verték meg 3:1-re a Paks együttesét és feljöttek a tabella harmadik helyére.

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a Haladás

Remek formában, három győzelmet követően fogadta Sopronban a Haladás labdarúgócsapata a Paks gárdáját. Ennek ellenére a derbi 14. percében egy Koltai által értékesített 11-esből a Duna-partiak szereztek vezetést. Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis az első félóra végén Gaál szabadrúgásból egyenlített. Kicsivel később ismét a szombathelyiek támadója próbálkozott, de ezúttal Kemenes védeni tudott. A 68. percben azonban már a paksiak hálóőre is tehetetlennek bizonyult: Williams hatalmas lövése vágódott a hálójába. A 3:1-es végeredményt Gévay állította be a 71. percben, amikor a saját kapujába segítette Bosnjak baloldali beadását.

Mészöly Géza vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Tudtuk, hogy egy nagyon stabil, szervezett védekezést produkáló ellenfél a Paks, ami még támadni is tud. Ezt láttuk a 11-es előtti szituációnál. De a második félidőben megújult erővel tudtunk kijönni egy nagyon szervezett védekezéssel. David Williams pedig egy fantasztikus gólt rúgott. A csapat nagyon küzdött egymásért.”

A pontvadászatban a válogatott keret összetartása miatt hosszabb szünet következik. A tabella harmadik helyére előrelépő Haladás csapata legközelebb szeptember 10-én lép pályára bajnoki mérkőzésen a szintén jó formában lévő Videoton otthonában.