Hírek

Zsinórban ötödik győzelmét aratta a Falco élvonalbeli kosárlabdacsapata

2014. november 10., 16:34

A bajnokság első helyén álló  szombathelyi sárga-feketék ezúttal a nagy megyei rivális Körmend otthonában nyertek 85:73 arányban.

Zsinórban ötödik győzelmét aratta a Falco élvonalbeli kosárlabdacsapata

Ünnepi körülmények közepette rendezték meg a Körmend-Falco vasi kosárrangadót, ugyanis ezzel a mérkőzéssel avatták fel a Rába-partiak 740 millió forintból újjávarázsolt, átépített sportcsarnokát. A derbi elején úgy tűnt, hogy győztes csarnokavatót tartanak a hazaiak, ugyanis a nyitónegyed végén már 12 ponttal vezettek. Az eredményjelző tábla meghibásodása miatt azonban hosszabb szünet következett, ami inkább a vendégeknek használt. A Falco lassan  ledolgozta a hátrányát, majd a második félidőben szinte állva hagyta a körmendi együttest, és végül teljesen megérdemelten 85:73-ra megnyerte az összecsapást.

Kálmán László vezetőedző, Falco-Trend Optika KC
“Nekünk mindig a második a második félidő az erősségünk és azt a játékot tudtuk játszani, amiben erőssek vagyunk. Ziccereket dobtunk, bejöttek a hárompontosok is és olyan ritmusban tudtunk játszani, amiben már a Körmend már nem tudott újítani. Fontos volt, hogy hiába dobott náluk két játékos húsz pontot, de a többieket kivettük a játékból. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk.”

A Falco-Trend Optika KC csapata a szezonban eddig mind az öt bajnoki mérkőzését megnyerte, ennek köszönhetően a tabella első helyét foglalja el. A szombathelyiek legközelebb szombaton 18 órakor lépnek pályára, amikor a közvetlenül mögöttük álló Paks csapatát fogadják az Aréna Savariában.