Szolgálatban

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

A Szolgálatban február 16-i adásának tartalmából

2005. február 15., 15:31
Nem jutott el a fogyasztókhoz a drogdílerek februári szállítmánya: a vasi rendőrök 1300 tablettát foglaltak le, a terjesztők egyelőre előzetesben vannak. Új feladatokat kap a határőrség 2005-től, idén már nem a fegyveres erők közé, hanem a rendészeti szervekhez tartoznak. Virágzik a magyar adójegy nélküli cigaretta csempészése. Határok nélküli farsangolás Kőszegfalván.

Nem jutott el a fogyasztókhoz a drogdílerek februári szállítmánya: a Vas megyei rendőrök 1300 tablettát foglaltak le, a terjesztők egyelőre előzetesben vannak. Korábban is volt már dolguk a rendőrséggel, ezért most súlyosabb büntetésre számíthatnak. A jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetéséért a törvény szerint 5-15 évi szabadságvesztés szabható ki.

Új feladatokat kap a határőrség 2005-től. A jogszabályváltozás miatt idén már nem a fegyveres erők közé, hanem a rendészeti szervekhez tartoznak. Eredményes évet tudhatnak a hátuk mögött. Az unió támogatásával jelentős technikai támogatást kaptak. Ezeket az eszközöket azonban a működési költségek csökkenése miatt nem tudják kihasználni.

Virágzik a magyar adójegy nélküli cigaretta csempészése. A Vám- és Pénzügyőrség Mobil Ellenőrző Csoportja naponta foglal le kisebb-nagyobb adagokat. Tavaly közel 80 millió forint értékű füstölnivalót halmoztak fel a raktárakban. A hatalmas mennyiség megsemmisítése komoly problémát jelent a hatóságnak.

Határok nélküli farsangolás Kőszegfalván. A falubeli maskarák túlzásba vitték a tréfát, ugyanis többen feljelentést tettek ellenük. A jókedvnek is van határa! - mondják azok, akiknek autóját több kilogramm liszttel szórták be.

Vendégeink a stúdióban: Joó Imre rendőrezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, Stubán Tamás rendőralezredes, Kőszeg rendőrkapitánya.