Szolgálatban

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

A Szolgálatban július 20-i adásának tartalmából

2005. július 19., 17:46
Tükör című bűnmegelőzési rovatunk témája: Trükkös csalók munkában - gagyizók lepték el Sárvárt és környékét. Aranynak látszó ékszereket kínálnak az óvatlan vásárlóknak.
Vendégünk a stúdióban dr. Orbán Péter Vas megye rendőr-főkapitánya, akit a rendőrségen belüli változásokról, valamint az elmúlt fél év bűncselekményeiről kérdezünk.
 
Exkluzív interjút láthatnak Béndek Józseffel, a Határőrség országos parancsnokával a szervezet új feladatairól, az átalakulásról, schengeni csatlakozásról, a Szombathelyi Határőr Igazgatóság sorsáról, valamint az Európai Határőr Ügynökségről.
 
Vendégünk a stúdióban Garda Zsolt határőr százados, aki nemrég Németországban járt, és részt vett az első alkalommal megszervezett nemzetközi vezetőképző tanfolyamon.
 
Vezetéstechnikai gyakorlat - A balesetek megelőzése érdekében minden szolgálati autót vezető rendőrnek alapszintű képzésen kell részt venni. Az elméleti vizsga után most zajlik a gyakorlat. 2006. június 30-ig a megkülönböztetett jelzéssel ellátott gépjárművek vezetőinek emeltszintű vizsgát kell tenni.