Szolgálatban

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

A Szolgálatban augusztus 17-i adásának tartalmából

2005. augusztus 15., 13:38
Bűn és bűnhődés helyett inkább bűnmegelőzés: karneváli biztonság önerőből?

A vasi és a szombathelyi rendőrség fokozott jelenléttel "tisztítja" meg a várost, azaz tudatosítja a helyi és az utazó bűnözőkkel is, hogy nincs keresnivalójuk Szombathelyen a kiemelt rendezvénysorozat ideje alatt sem.

De továbbra sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy saját értékeinkre elsősorban magunknak kell vigyáznunk - ezzel elkerülhetjük a bosszúságot és a tortúrát egyaránt.

Határsértők a zöldhatáron - egy hét alatt 17-en próbálkoztak árkon-bokron keresztül átlépni a határtalan határt, azaz Ausztriába jutni illegálisan. Míg az uniós csatlakozás után az okirathamisítás volt a legnépszerűbb a migránsok körében, most a klasszikus zöldhatár-sértés erősödött fel.

Tízéves polgárőrség - szabadidőben nem csak a sajátját védi a polgárőr.

Késve küldött mentőt egy sárvári diszpécser egy részegnek hitt sérülhöz - a férfi két nappal később meghalt. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy ok-okozati összefüggés van a késlekedés és a beállt halál között.