Szolgálatban

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

A Szolgálatban október 26-i adásának tartalmából

2005. október 24., 16:49
Csecsemőgyilkosságok Vas megyében. Tavaly egy sem, idén pedig már két megdöbbentő eset is történt.

A szombathelyi nyolcgyermekes anya kilencedik csecsemőjét tette ellátatlanul egy mosóporos dobozba. Az ivánci szociális otthonban pedig egy ápolónő szülte meg titkolt terhessége után gyermekét, majd olyan súlyosan bántalmazta, hogy többszöri újraélesztéssel sem tudták a csecsemő életét megmenteni.

Természetkárosítással gyanúsítják a vasvári rendőrök azokat, akik az olaszfai használaton kívüli bányából homokot termeltek ki. Ehhez a tevékenységhez bányászati engedély kellett volna. De a legnagyobb kárt azzal okozták, hogy a kitermelést akkor végezték, amikor éppen költött az itt fészkelő fokozottan védett madárfaj, a gyurgyalag.

Bírósági informatika - Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szándéka szerint hamarosan kiépítik a távmeghallgatáshoz szükséges kamerarendszereket. Az átmeneti időszakban három mobil stúdió közvetít majd a bíróságok és a büntetésvégrehajtási intézetekben fogvatartottak között. A virtuális tárgyalás olcsóbb és hatékonyabb lehet a mostaniaknál.

Akcióban a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrcsoportja. A nyolcfős csapat kísérleti jelleggel járja a várost éjjel-nappal. Megjelenésük, de főképp eredményeik figyelemre méltóak.