Szolgálatban

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

Szolgálatban - szeptember 19.

2007. szeptember 19., 15:34

Ma este 18 órától ismét szolgálatban leszünk.
Témáink:
- Eltűnt, elcsatangolt gyermekek - Magyarországon évente 8-9000 gyerek tűnik el, de többségük néhány napon belül megkerül. Szombathelyen szerencsére hosszú évek óta nem volt arra szükség, hogy a kereséshez nagy erőket kellett volna mozgósítani. Itt jobbára csak az fordul elő, hogy az intézetből szöknek haza néhány napra a fiatalok.
- Gyermekbűnözés és a média agresszív hatása - Még a legjobb családban is előfordul, hogy a televíziót elektromos bébiszitternek használják. A gyermekeknek - az írás-olvasáshoz hasonlóan a képek értelmezését is meg kell tanulniuk. Ezért is veszélyes, ha a kicsi a szülők felügyelete, ellenőrzése nélkül például véres akciófilmeket néz a tévében. Mi lesz számára a minta? Hogyan befolyásolják őt a tanulásban, a mindennapi életben a hősnek kikiáltott virtuális bűnözők?
- Szeptember a szarvasbőgés, és emiatt a vadbalesetek hónapja. Hogyan kerülhetjük el a tragikus, vagy éppen "csak" jelentős kárral járó ütközést - megtudhatjuk vendégünktől: az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének sportvadász alelnökétől.
- Forró gyakorlaton a tűzoltók - Önként mennek a 300 fokos gyakorlótérre, hogy ha élesben szükséges a mentés, akkor semmi sem érhesse őket váratlanul. Várjuk Önöket a képernyők elé.

Következő adás: október 24.