Szolgálatban

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

Szolgálatban - október 24.

2007. október 24., 14:19
15 éves a DADA-oktatás - a múlt héten Budapesten jutalmazták az ebben részt vevő/kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröket. Balázsfalvi Gusztávné a születésnapra egy kiállítást is rendezett. Vas megyéből őt, valamint Kiss Zoltánné nyugalmazott fődadást, és Bősze Imrét, aki Gércén körzeti megbízott, jutalmazták. Ez utóbbi DADA-rendőrt a 2007-es év DADA-rendőrévé választották. Vendégünk: Balázsfalvi Gusztávné, akit nem csak az elmúlt 15 évről kérdezünk (erről egy könyv is készülőben van), hanem pl. arról, hogy milyen aktuális problémákkal szembesülnek ma munkájuk során.
 
Leáldozik a családtagjaik nevében szabálytalankodók/gyorshajtók napja. Jövőre - egy múlt heti parlamenti döntés értelmében - belép az objektív felelősség intézménye. Eszerint teljesen mindegy, hogy ki vezeti a szabályok ellen vétő autót, annak tulajdonosát fogják megbüntetni. Vendégünk a témában: Rónai András a Szombathelyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.
 
Tanulnak a rendőrök: a schengeni csatlakozásra készül az ország. Milyen változások elé nézünk? Vendégünk a témában: Fehér József kirendeltségvezető, Szombathelyi Határőr Igazgatóság
 
Madárexport - újra beindult a fekete tetemforgalom. Egy hónap alatt két illegális szállítmányt is lefoglaltak a vámosok. A fokozottan védett szárnyasokat Romániából Olaszországba próbálják csempészni.
 
Bővülhet a tűzoltók munkaeszköz-tára - hőkamerát mutattak be a szombathelyi lánglovagoknak. A berendezés kiválóan segíthetné a tüzes beavatkozók dolgát, az ára miatt azonban egyelőre nem lesz az alapfelszereltség tartozéka a hőkamera.