Szolgálatban

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

Szolgálatban - február 20.

2008. február 20., 13:02
Két betörőbandát is lefüleltek a szombathelyi nyomozók. A fiatal bűnözők három megye településeit tartották rettegésben. Az egyik társaság huszonéves tagjai főként a játék- és pénzkiadó automatákra, műszaki cikkekre utaztak. A másik banda két kulcsfigurája pedig fiatal fiúkkal végeztette el a piszkos munkát.
 
A szombathelyi bűnözésről, valamint a rendőrség integrációs változásairól beszélgetünk Hollósi Gábor rendőr ezredessel, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetőjével.
 
Emelkedett az ismertté vált bűncselekmények száma: nőtt a lopások, a lakás- és üzletbetörések, valamint a gépkocsi feltörések gyakorisága. Lényegesen kevesebb viszont a gyermekkorúak által elkövetett bűntett, mint az ország más területein. Vas megye rendőrségének felderítési eredményessége a kiemelt bűncselekmények tekintetében országos viszonylatban a 3., összességében pedig a 4. helyen áll. A vasi zsaruk 2007-es munkáját a napokban értékelte a főkapitány.
 
A múlt héten Esztergomban lelőttek egy intézkedő rendőrt, aki korábban határőr volt. Az országos főkapitány szigorított a védőfelszerelések használatán. A stúdióban Lakatos Tibor rendőr alezredessel, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetőjével arról beszélgetünk, hogy van-e elegendő számú, és milyen minőségű a megye rendőreinek védőfelszerelése. Mennyiben változik a járőrök taktikai és módszertani felkészítése a jövőben? És azt is megmutatjuk, hogy mi tartozik egy járőr napi felszereléséhez.