Hírek

Egyre népszerűbbek a Szedd Magad! akciók

2013. június 07., 18:35

Sokan az olcsó ár miatt szedik egy-egy szezonban a gyümölcsöket. A termelőknek is megéri: nem kell munkásokat fogadni akik leszedik a termést, nem kell piacozni vagy kereskedőkkel alkudozni.

Egyre népszerűbbek a Szedd Magad! akciók

Az eső sem szegte kedvét az eperszedőknek ezen a Gencsapátihoz közeli, két hektáros területen. Sokan használták ki a lehetőséget, hogy friss gyümölcshöz jussanak.

Sütő Imréné
Sokkal szebb, tudom, hogy itt nagyon jó fajta kellemes, és az eper nagyon jó a cukrosoknak.

Voltak akik először vettek részt Szedd Magad! akcióban, de akadtak akik rendszeresen kihasználják a kínálkozó alkalmakat. Több kilónyi er került a kosarakba, kannákba.  

Erdélyi Miklósné
Olcsóbb, meg finomabb. és elteszem lekvárnak, meg télre a gyerekeknek, unokáimnak. Elrakom a mélyhűtőbe.

A bolti, piaci árakhoz képest féláron vagy az alatt juthatnak hozzá az eperhez azok akik időt és fáradságot nem kímélve, maguk szedik le az epret. A gencsi család már 3 éve árulja így a gyümölcsöt ezen a területen. Azt mondják: évről évre többen jönnek, és nekik is megéri így.

Marosiné Parcsami Edit, termelő
Szedetthetnénk de akkor ugyanúgy szedőket kellene alkalmazni, helypénzt ahol az ember eltudja adni. Ez így és az emberek is jobban szeretik, szívesebben jönnek.

Az időjárás miatt 1 hetet csúszott a szezonkezdés. A termelők azt mondják: az eső után most márcsak a napsütésre várnak. A termés ugyanis jónak ígérkezik: nagyszemű epreket lehet szedni.
Várhatóan június végig tart a szezon.