Hírek

Improvizációs tréninggel készülnek a színészek az idei karneválszínházi előadásra

2012. július 25., 17:27

A próbaidőszak rendhagyó, hiszen a rögtönzéseken keresztül állnak össze a darab jelenetei, és itt születik meg a szöveg is. Az előadás alapja Ovidius Átváltozások című műve, rendezője pedig Andy Hefler, a Beugró improvizációs játék trénere.

Improvizációs tréninggel készülnek a színészek az idei karneválszínházi előadásra

"Ami inspirál, muszáj kipróbálni, muszáj vele dolgozni, hátha bejön."

Különböző tárgyakat kellett minél többféleképpen helyzetbe hozni a mai foglalkozáson. Sok jó ötlet született, csak a fantázia szabott határt a játéknak.

A színészek a megszokottól eltérően helyzetgyakorlatokkal és rögtönzéssel készülnek a karneválszínházi előadásra. A rendezőnek ez a szakterülete.

Andy Hefler - rendező
"Különböző helyzeteken keresztül fogjuk áttekinteni a különböző párbeszédek, kapcsolatok, karakterek, a változásokat, és próbáljuk találni azokat az őszinte és kevésbé őszinte pillanatokat, ami hasznos nekünk."

12 színész próbál, köztük van Eszenyi Enikő is, aki első alkalommal lép fel a karneválszínházban, és Szabó Győző, aki a Beugróban már megmutatta improvizációs tehetségét. A többiek ismerkednek a műfajjal.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Nem áll annyira közel hozzánk, de nem is teljesen idegen, és a néhány napja folyó előkészületekben teljes szabadságot élvezünk, nincsen másról szó, mint játékról."

A darab Ovidius: Átváltozások című műve alapján készül. A terjedelmes elbeszélés-gyűjteményből 6 történetet állítanak színpadra. Ezek istenekről, hősökről, történelmi személyiségekről szólnak könnyed, laza stílusban, sok humorral és erotikával fűszerezve.

"Járt a szobámban tegnap este?"

A szöveg a próbafolyamat alatt íródik, és a jelenetek is itt formálódnak.

Barták Balázs - dramaturg
"Dramaturgiailag nekünk az a feladatunk, hogy egy az Ovidius történettől független élethelyzethez keressük az Ovidius-szövegekben."

A bemutató augusztus 17-én lesz a Megyeháza udvarán.