Hírek

Számítástechnikai tanfolyam siketek és nagyothallók számára

2016. február 02., 15:16

Alapfokú számítástechnikai tanfolyamot szervez siketek és nagyothallók számára a Berzsenyi Dániel Könyvtár. A hallásproblémával élők számára az egyik fő kommunikációs eszköz a számítógép és az internet, ezért fontos, hogy minél többen megismerkedjenek a használatával.

Számítástechnikai tanfolyam siketek és nagyothallók számára

Horváth Istvánné a hat jelentkező egyike, aki részt vesz a könyvtár valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Vas megyei szervezete által életre hívott számítástechnikai tanfolyamon. Jelnyelvi tolmács segítségével elárulta, hogy számára az ismeretszertésben és a kommunikációban jelent segítséget ez a tanfolyam, illetve a számítógép segítségével könnyebben tud kapcsolatot tartani a fiával és a lányával.

"Röviden szó lesz a legalapvetőbb egységekről, például a memóriáról, alaplapról, a processzorról és még sorolhatnám"

Az első foglalkozáson a számítógépek felépítésével ismerkedtek a résztvevők. A tanfolyam az esélyegyenlőség jegyében siket és nagyothallóknak nyújt betekintést az informatika világába.

Szalainé Bodor Edit - könyvtáros, BDMK
"Megtanulják használni a számítógépet, az internetet, a különböző böngészőket, tudni fognak keresni a menetrendekben, a szövegszerkesztőnek a használatát megtanulják kezelni, és ez azért is fontos a siket és nagyotthalló emberek számára, hiszen az ő számukra a kommunikáció egyik nagyon fontos eszköze az internet, illetve a számítógép."

A 10 alkalomból álló tanfolyam foglalkozásait hetente egyszer, másfél órában tartják. A számítástechnikai tanfolyamot a könyvtár ingyenesen biztosítja a SINOSZ-igazolvánnyal rendelkezők számára. Az oktató és a hallgatók közötti kommunikációt jelnyelvi tolmács segíti. Az érdeklődésre való tekintettel még egy kurzus indul, előreláthatólag március közepén, amelyre korlátozott számban még várják a jelentkezéseket.