Hírek

Újabb bemutatóra készül a Weöres Sándor Színház

2015. április 29., 14:53

A király mulat című darab fotóspróbáját kedden tartották. A kétfelvonásos előadást Valló Péter rendezi.

Újabb bemutatóra készül a Weöres Sándor Színház

A darab középpontjában I. Ferenc francia király áll, aki mentális zavarban szenved. Az erkölcstelen uralkodó célja, hogy minden nőt meghódítson az országában.

Kálmánchelyi Zoltán - színész
“Ha az egy komoly kérdés, hogy hogyan tudok azonosulni a figuával, akkor nagyon nehéz nekem válaszolnom, mert komolyan utána kellett néznem hogy az ilyen típusú emberek hogyan működnek, mit csinálnak, filmeket néztem, videókat néztem, tanulmányokat olvastam.”

A színdarab egyik legfontosabb eleme, hogy az öntelt uralkodó úgy gondolja, könnyedén túljárhat bárki eszén. A cselszövésekkel, fordulatokkal teli darab alapja Victor Hugo A király mulat című alkotása.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
“Meg kell említeni Dúró Győző nevét, ő az aki tualjdonképpen belenyúlt az anyagba és szinte önálló alkotásnak is tekinthető és hát persze Valló Péter rednezőt. Tehát tulajdonképpeb a cselekmény szála az végig megvan és hát nagyon jó helyzetek vannak kiragadva belőle.”

A mű egyik különlegessége, hogy a szövegkönyvét páros rímekben írta meg a készítője. Ez nagy kihívást jelent a színészek számára.

Valló Péter - rendező
“Én ezért aztán nagyon szeretem a verses drámákat és mostanában magam is észrevettem, hogy egyre több ilyet rendezek. Nyilván van vele szemben némi averzió, de hát az európai lakosság nagyon sok száz éven keresztül hallgatta a verses drámákat és remélem most is majd a szombathelyi is szeretettel fogja fogadni.”

A darab bemutatója csütörtökön, 19 órakor lesz a Weöres Sándor Színházban.