Hétvége

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

2004.09.10. HétvégeTéma

2004. szeptember 04., 17:22
Biztosan tudjuk mi, hogy mit eszünk? Hogy a boltban vásárolt csoki, cukorka, tészta vagy bármilyen más élelmiszer valójában mit tartalmaz?

Azt hiszem, a legtöbben, ha rá is pillantunk az ételek összetevőire, csak betű és számjeleket látunk, amelyek a legtöbb esetben nem mondanak számunkra semmit. Szervezetünk számára azonban annál többet. Megdöbbentően sok ugyanis az allergiát okozó, immunrendszert gyengítő, asztmát, rákot okozó szer például az üdítőkben, joghurtokban, pezsgőtabletákban, rágógumikban, de a felsorolást – sajnos- a végtelenségig lehetne folytatni.

Pénteki magazinműsorunkba több területről is hívunk szakembereket, akik elmondják, mit takarnak az élelmiszereken látható megnevezések. Célunk nem az elrettentés, sokkal inkább a tájékoztatás, és a figyelmeztetés arról, hogy nézzük meg, mit fogyasztunk. Az adás ideje alatt Önök is bekapcsolódhatnak műsorunkba, írjanak sms-t a 0620/20-20-800-as számra.