Hétvége

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

Az óvodás már tudja, mi akar lenni

2004. november 19., 12:35
Pedagógiai napot szervezett ma a Hétszínvirág Óvoda. A programon Az óvodás gyermek önfejlődését inspiráló pedagógiai légkör címmel tartott előadást Körmöczi Katalin, az ELTE adjunktusa. A beszámolóra több szombathelyi és vidéki óvodából is érkeztek pedagógusok. Kiderült: az óvódások önfejlődését a szülők is elősegíthetik.

A fejlesztő pedagógusok feladata kettős az óvodában. Azoknál, akiknél lemaradást tapasztalnak, felzárkóztatják

Kiss Piroska, a Hétszínvirág óvoda vezetője elmondta: akad olyan óvodás, akinél a rajz, az ének vagy a mozgás megy gyengébben, ezeket a fejlesztőpedagógus méri fel. Elkészíti a fejlesztési tervét és vele ő foglalkozik tovább. Az is az ő feladata, hogy a tehetséget erősítse.

Körmöczi Katalin adjunktus Az óvodás gyermek önfejlődését inspiráló pedagógiai légkör címmel tartott előadást. Szerinte: egy jó pedagógus észreveszi, azokat a jeleket, amelyeket a gyermek mutat arról, hogy mi szeretne lenni, milyenné akar válni, így önfejlődése jó úton halad.

A folyamatot azonban a szülők is elősegíthetik. A kicsik ugyanis már korán felfedik, hogy mi iránt érdeklődnek - sport, ének, rajz vagy tánc -, ezért ezeket a képességeket érdemes már otthon erősíteni bennük.