Hétvége

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

Mínősített pályázatírókat képeznek

2004. október 26., 15:48
Pályázatírói hálózatot hozott létre a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Ezzel a projektmenedzseléssel, a pályázatírással és a tanácsadással foglalkozó vállalkozásokat segítik. A csoport létrehozására azért volt szükség, hogy a Vas megyei vállalkozások versenyképessége növekedhessen.

A hálózathoz augusztusig jelentkezhettek a pályázati tanácsadással foglalkozó szakemberek. A felhívásra tizenkét vállalkozás jelentkezett, alakuló ülésüket tegnap tartották az intézmény székházában.

A kezdeményezés alapvető célja, hogy az üzleti szolgáltatást végzők tisztában legyenek a munkájukhoz szükséges anyagi forrás előteremtésének lehetőségeivel. Ez azért is létfontosságú, mert az Európai Unió a támogatások többségét pályázati feltételekhez köti.

Kiss Sándor, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta: azt hiszem, a rendszer kialakítása nemcsak a megyében, hanem a régióban is érdekesség.

A vállalkozások egyre inkább rákényszerülnek arra, hogy a működésükhöz szükséges anyagi hátteret pályázat útján nyerjék el. Problémát jelent azonban, hogy számos tender nem felel meg a tartalmi vagy a formai követelményeknek, de arra is akadt már példa, hogy az aláírás hiányában veszett el a potenciális forrás.

Amennyiben a jelentkezők sikeres vizsgát tesznek a jővő héten, úgy a továbbiakban minősített pályázatírókként folytathatják tevékenységüket.