Hétvége

Kedves Nézőink! 2020. szeptember 25-e előtti videóink technikai okok miatt jelenleg csak a YouTube csatornánkon érhetőek el. Dolgozunk a probléma megoldásán. Megértésüket köszönjük.

A Hétvége április 14-i adásának tartalmából

2006. április 11., 17:06
Nemsokára piros tojáshegyek lapulnak a fűben, nyuszikák pihegnek, s hagyják, hogy lelkes gyerekek simogassák finom bundájukat...

Gyűjtsünk a tojásokból tucatnyit, rakjuk ízléses, alkalomhoz illő, tavaszi kosárkába, majd kattanjunk rá a húsvéti étkekre. Burkoljunk ínycsiklandozó sonkát puha foszlós kaláccsal, turbózzunk tormával. Bátran cselekedjünk: amíg ünnepi táplálék található környezetünkben, lendületesen fogyasszunk! - ennyi húsvéti ráhangolás elég is, pénteki adásunkban folytatás!

Vendégünk lesz a kőszegi Natúrpark munkatársa, aki elmeséli, hogy milyen program lesz húsvétkor várban, a gyógy-, és fűszernövénykertben. A Savaria Múzeum is megrendezi hagyományos húsvéti eseményét a skanzenban, a részletekről dr. Horváth Sándor igazgató számol be. Műsorvezetőink - Kovács Ági és Sulyok Tamás - a néphagyományokról ugyancsak szót ejt, a páros a tojásfestéssel is megpróbálkozik.

Érkezik Dobrády György, aki a Nyuszi derbi díjugrató versenyre invitálja lovassport-kedvelő nézőinket Bozsokra.

Piaci beszámolónkból a húsvéti finomságok - tojások, sonkák, kalácsok - árait tushatják meg. Egy nyúltenyésztő az ünnepi nyuszi tartásáról ad néhány hasznos tanácsot. Merthogy ilyentájt sok családban "kölcsönöznek" tapsifülest.

Tartsanak velünk ezúttal is! Írjanak SMS-t a 06-20-20-20-800-as számra! Aki ezen a számon szellemes locsolóverset küld be adásba, értékes belépőjegyet nyerhet!