Hírek

1 milliárdot nyert a Vasi TISZK

2010. augusztus 31., 15:44
Közel egymilliárd forintot nyert a Vasi Térségi Integrált Szakképző Központ öt szakiskola felújítására a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban. A celldömölki és a sárvári műszaki szakközépiskolák épülete újul meg, míg a szentgotthárdi, a kőszegi és a büki szakiskolák eszközfejlesztésre költhetnek - hangzott el a projektnyitón Szombathelyen.
1 milliárdot nyert a Vasi TISZK

A celldömölki műszaki szakközépiskola igazgatója a terveket mutatja. Kétszintes asztalos és lakatosműhelyt, valamint pék-cukrász tankonyhát és varrodát alakítanak ki az 1300 négyzetméteres új épületszárnyban. Ez az iskola létszámára is pozitívan hathat az igazgató szerint.

Sipos Tibor - igazgató, Celldömölki Műszaki Szakközépiskola
"Biztos van lehetőség arra, hogy 1-2 osztály induljon. Jelenleg az alapító okirat szerint 350 fő lehet, ám most 310 diákunk van. 2 osztály még biztosan indulhat."

A celldömölkihez hasonló beruházás indul a sárvári Barabás György Műszaki Szakközépiskolában is. A két iskola összesen 375 millióból bővíthet. A kivitelezés tanév közben, várhatóan februárban kezdődik.

Dr. Ács Zoltán igazgató, Vasi TISZK
"Zavaró lehet inkább a Barabás György Szakközép Iskola esetében, ahol ráépítés van, de a kényszer nagy úr, ezzel a kényszerrel meg kell barátkozni."

A fenntartó megyei önkormányzat elnöke szerint ez a sikeres pályázat sokat lendít a térség szakképzésén.

Kovács Ferenc elnök, Vas Megyei Önkormányzat
"21. századi képzési eszközöket tudunk beszerezni, 21. századi képzési rendszert tudunk felállítani."

Eszközök beszerzésére 373 millió forintot kap a kőszegi Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény, a büki vendéglátóipari, és a szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola. A fennmaradó 200 millió forintot tervezési és egyéb járulékos költségekre kell költenie a Vasi TISZK-nek. A projekt 2012. április 30-án zárul.