Hírek

10 éves a Széchenyi Kártya Program

2012. május 24., 18:05

A jubileum alkalmából tartottak konferenciát, ünnepséget a vasi megyeszékhelyen. A szombathelyi rendezvény egy országos előadás-sorozat első  állomása volt.

10 éves a Széchenyi Kártya Program

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Vas Megyei Szervezete, valamint a KA-VOSZ Zrt volt a házigazdája annak a rendezvénynek, melyet Szombathelyen tartottak a Széchenyi Kártya Program indulásának 10. évfordulója alkalmából. Az ünnepség szónokai valamennyien méltatták azt a programot, melynek keretében már több mint 1000 milliárd forint hitelhez jutottak a vállalkozások. 

Szőnye József elnök, VOSZ Vas Megyei Szervezete
A nagyszerűségét az mutatja, hogy a 10 évet megélte. Folyamatosan fejlődött. Hogy ha összehasonlítjuk a gazdasággal:  a gazdaság folyamata nem ment ebben a folyamatos fejlődésben.

A Széchenyi Kártya Program Vas megyében is egyertelműen sikertörténet. A megye népességéhez viszonyítva az országos élmezőnyben van az igénylések száma, valamint a folyósított összeg is.

Kovács Vince elnök, Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Tíz év alatt Vas megyében mintegy 5300 igény futott be és több mint 20 milliárd forint értékben igényelték a vállalkozók. Ha országos viszonylatban nézem, akkor ez egyáltalán nem rossz szám, hiszen mindössze 260-270 ezer lakosú a megye. Ennek megfelelően a vállalkozások száma is alacsonyabb, mint egy nagyobb megyében.

A szombathelyi Csukovics Imre 2002-ben az országban az elsők között igényelt Széchenyi Kártyát, melyet a kibocsátás évében  a Parlamentben vehetett át. A festőipari vállalkozó azóta is egyértelműen a program híve, már csak azért is, mert  csak pozitív tapasztalatai vannak a Széchenyi Kártyával kapcsolatban.

Csukovics Imre vállalkozó
Az hogy mi a jelentősége a mai napig? A mai pillanatig egy olyan hitelkonstrukció, ami a mostani vállalkozások likvidítási problémáit befolyásoló tényező. Kisegítő hitelkonstrukció.

A Széchenyi Kártya Program 2002-ben folyószámlahitelként indult. Azóta azonban óriási fejlődésen ment keresztül. A tervek szerint a programot a kor változó igényeinek megfelelően ezek után is folyamatosan modernizálják majd.