Hírek

11 díjat osztottak ki az október 23-ai nemzeti ünnep alkalából megtartott megyegyűlésen

2020. október 22., 22:56

Szűk körben, fokozott biztonsági intézkedések mellett megrendezett ünnepségen adták át csütörtökön délelőtt a Megyeházán a Vas Megye Közgyűlése által október 23-a alkalmából adományozott díjakat.

 

11 díjat osztottak ki az október 23-ai nemzeti ünnep alkalából megtartott megyegyűlésen

1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorságé, az öntudaté és a győzelemé volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nap, mely világosabban mutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt – bármily kicsi is a siker esélye, s bármily nagy is az áldozat, amit követel. Ezzel a John F. Kennedy-idézettel emlékezett az 56-os eseményekre Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke.

A megye egészségügyének fejlődését szolgáló példaértékű szakmai életpályája elismeréséül Gróf Batthyány Lajos Életmű-díj kitüntetésben részesült professzor Engert Zoltán Vendel, a Markusovszky-kórház stratégiai igazgatója, osztályvezető főorvosa.

Prof. Enger Zoltán Vendel PhD - osztályvezető főorvos, stratégiai igazgató, Markusovszky Kórház
2001 óta vagyok Szombathelyen, azt kell mondanom, ez egy nagy törés volt az életemben, éppen azért mert el kellett költöznöm és ott kellett hagynom a barátaimat, ismerőseimet, de nagy kihívás is volt, hiszen egy önálló osztályt kezdtem vezetni, ahol új célokat határoztunk meg és hála istennek munkatársaim magukévá tették ezeket a célokat, ezért küzdöttünk és meg is lett az eredménye, azt kell mondanom.

A közgyűlés közigazgatási feladatainak ellátását szolgáló kimagasló munkássága elismeréséül Széll Kálmán-díjat adományozott Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak.

Harangozó Bertalan Vas Megye Kormánymegbízottja
Végtelenül nagy megtiszteltetés, hogy a közgyűlés ilyen nagy formátumú, Vas megyei, rátóti születésű, a Magyar Királyság pénzügyminiszteri és miniszterelnöki tisztségét betöltő államférfiről elnevezett díjban részesített és érdemesnek találták az én 1990-ben megkezdett közéleti pályafutásomat.

Kimagasló tudományos és kutatómunkájáért, valamint kiváló oktatói munkásságáért Pungor Ernő-díjat kapott Miszlivetz Ferenc szociológus, történész.

Miszlivetz Ferenc szociológus, történész, egyetemi tanár, MTA doktora, iASK főigazgatója
Az én kitüntetésem nagyon nagy mértékben köszönhető egy közösségnek, kutató közösségnek, páromnak Jody Jensennek. Több évtizedes munka, amelynek az utolsó évtizede, ahogy az el is hangzott, a KRAFT-ról szól. Ami a városokat és a városok közötti régiókat próbálja meg közösen dinamizálni, fejleszteni. A belső értékek alapján, és itt Kőszeg és Szombathely döntő szerepet játszhat.

A megyei közgyűlés Berzsenyi Dániel-díjat adományozott Gál József nyugalmazott pedagógus, helytörténésznek, Jurisics Miklós-díjat kapott Tiborcz János, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Batthyány-Strattmann László díjjal ismerték el Oláh Jánosné, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesületének elnökének tevékenységét. Békássy Ferenc-díjat kapott Rétfalvi Balázs, a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár gyűjteményvezetője, Fazakas Péter-díjat vehetett át Szabóné Fülöp Ida vezető építész tervező, Lóránt Gyula-díjban részesült Koltai Árpád, a Kőszegi Sportegyesület Tenisz Szakosztályának vezetője, a közgyűlés Markusovszky Lajos-díjat adományozott Király Istvánnak, a Központi Radiológiai Osztály vezetőjének, s Vas Megyei Érték-díjjal ismerte el a Vaskeresztesi Német Hagyományőrző Csoportnak. Vas Megye Közgyűlés Elnökének-emlékérme kitüntetésben részesült Farkas Tibor Józsefné, a Szombathelyi Tankerületi Központ szakmai vezetője, Hermánné Bedics Rita, a Vas Megyei Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Szabó Imréné, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház műtősasszisztense.