Hírek

12 dühös ember premier a színházban

2011. november 08., 23:00

A szombathelyi társulat Reginald Rose híres darabját viszi színpadra, Silló Sándor rendezésében. Jordán Tamás színházigazgató terve az volt, hogy az évad elején mutatják be a közönségcsalogató előadást, melynek különlegessége, hogy csak férfi színészek játszák.

12 dühös ember premier a színházban

Mertz Tibor, Zayzon Zsolt, Bajomi Nagy György, Kelemen Zoltán, Jordán Tamás - többek között ők azok, akik színre lépnek a Weöres Sándor Színház legújabb produkciójában. Aki szereti a krimit, az elvarratlan szálú történeteket és izgalmakat, annak biztosan tetszeni fog az előadás. Jordán Tamás igazi közönségcsalogató darabnak tartja a 12 dühös embert, melyet nem véletlenül választott.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Egyszer adódik, hogy a Chicagóval van párba, amelyből nagyon sok férfi színész kimarad, akiknek játszaniuk kell, így felkínálta magát ez a darab, hogy ezt játsszuk. De az is fontos szempont, hogy biztosra lehet vele menni, fantsztikus jó darab, csak elrontani lehet."

A darab rendezője, Silló Sándor már hosszú ideje szoros kapcsolatban áll a színházzal. Az igazgató ezért hívta őt erre az új feladatra.

Silló Sándor - rendező
" Furcsa volt, mert ő ismeri a korábbi munkáimat, és én nagyon nem ilyeneket szoktam csinálni. Nagy, mozgalmas, sokszereplős, nagyszínpadi darabokban szoktam inkább gondolkodni. Ez egy nagyon kész kotta."

Maga Silló Sándor tervezte a díszletet is. A sötét, komor termet azzal tette különlegessé, hogy a nézőtér két oldalról kapott helyet. Így nem csak a játék kerül közelebb a publikumhoz, de maguk a nézők is kénytelenek farkas szemet nézni egymással. Termékeny időszakon vannak túl - állítják a színészek, akik mind-mind nagyon élvezték a munkát Silló Sándorral.

Kelemen Zoltán - színművész
" Délelöttönként tudtunk próbálni 3 hétig, és a múlt héten kezdtónk dupla próbázni. Úgy gondolom, hogy nagyon jól megírt műről van szó, jó a csapat (, véleményem szerint ennyi tökéletesen elég is a bemutatóhoz.)"

A Tizenkét Dühös Embert pénteken láthatja először a nagyközönség a Márkus Emília teremben.