Hírek

13 új parkoló épült a Bárdosi Németh János utcában

2022. december 06., 21:13

13 új parkoló épült a Bárdosi Németh János utcában, megújult több járdaszakasz és már használható a modernizált streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A  Stromfeld-lakótelep elmúlt hónapokban megvalósult fejlesztéseiről számolt be helyszíni sajtótájékoztatóján Bokányi Adrienn, a körzet képviselője.

13 új parkoló épült a Bárdosi Németh János utcában

Nagy a zsúfoltság a Stromfeld-lakótelepen, kevés a parkoló. Tavasszal már aláírásokat is gyűjtöttek a lakók a helyzet javításáért. Mivel kevés a beépítetlen terület, a garázssorok végében lévő félköríves zöldterületeket terveztette át az önkormányzat. A Bárdosi Németh János utcában elkészült 13 új, térköves parkoló: 6 az egyik, 7 a másik oldalon, amit múlt hét óta már használhatnak is az autósok. Mellette egy darabon megújult a járda aszfaltburkolata.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő
"Olyan visszajelzéseket kaptam az itt élőktől, hogy ha nem is oldja meg ez a 13 parkoló a problémát, nagy segítséget jelent, és javult a helyzet. Ezekből a jó tapasztalatokból kiindulva fogjuk jövőre folytatni, és hasonló mennyiségű parkolóhelyeket kialakítani a harmadik tömbháznyi félkörívekhez kapcsolódóan, szintén a garázssor két végében."

Ere már megvan a szükséges 30 millió forint, a SZOVA kapacitásától függ, hogy mikor indul a munka. Folytatódik a 2020-ban megkezdett járdafelújítási program is, erre azért van szükség, mert a 80-as években épült lakótelep járdái már nagyon elhasználódtak. Először a Bárdosi Németh János utcában és a Liliom ház környékén hoztak rendbe egy szakaszt, idén a második és harmadik lakótömböt összekötő járda újult meg, jövőre a Bárdosi utcában haladnak tovább, és a Stromfeld utcában dolgoznak - erre is megvan a forrás. Egy hónapja befejeződött a streetball pálya felújítása a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. TOP forrásból és CLLD-s pályázati támogatásból 14,9 millió forintot költött rá az önkormányzat, 6,4 millió forint saját forrással kiegészítve.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő
"Az alapot is teljes egészében meg kellett újítani, erre került két szabványméretű, rekortán burkolattal ellátott pálya, ami ütés- és zajcsillapítással is rendelkezik, és szabványméretű palánkok kerültek a régi, leromlott állapotú palánkok helyére."

Itt kiépülőban van egy kis rekreációs övezet: a közelben található egy kültéri fitness park és egy játszótér, amit a jövőben TOP Plusz forrásból szeretnének majd felújítani.