MNB - 2
MNB

Hírek

14 nemzet tornászai mutatták meg tudásukat a szombathelyi tornász Grand Prix-n

2021. szeptember 27., 19:01

Két arany, egy ezüst és két bronzérem született a Hungarian GP első napján, vasárnap pedig két ezüstöt és két bronzérmet hoztak el a magyar tornászok.

 

14 nemzet tornászai mutatták meg tudásukat a szombathelyi tornász Grand Prix-n

Februárban online sajtótájékoztatón jelentette be pályafutása lezárását, és most ünnepélyesen is elbúcsúztatta a Magyar Torna Szövetség Berki Krisztiánt a szombathelyi Arénában, a Grand Prix keretében.

Berki Krisztián - sportigazgató - MATSZ
 “Feltépik a régi sebeket, nagyon megható volt számomra, de ez is azt mutatja, hogy valami jót csináltunk az elmúlt 32 évben, úgyhogy igazából boldog vagyok, hogy - nem azért, mert vége a pályafutásomnak, hanem - a tornasport közelében tudok maradni, az elmúlt 32 évben lent segítettem a tornateremben, most pedig megpróbálok szövetségi szinten.”

A sportigazgató szerint a rendezvényen meglátszik a járványhelyzet: a szokottnál többet hibáztak a versenyzők.

A Szombathelyen zajló magyar nagydíjon Kovács Zsófia aranyérmes lett felemáskorláton, ugyanezen a szeren Székely Zója ezüstérmet szerzett. Kovács sérüléssel versenyzett.

Kovács Zsófia - tornász
“Most ugye itt a szombathelyi világkupán csak korláton indultam, most egy kisebb lábujj sérülésem van, amiatt most nem tudtam a többi lábszeren elindulni, de nagyon örülök, hogy egyből egy szert sikerült elvinnem, igazából a gyakorlatommal is elégedett vagyok, egy kis hiányérzetem van bennem az utolsó leugrással kapcsolatban, mert ott egy cukahara lett volna, de úgy éreztem, hogy inkább a biztosra megyek, és ezért ugrottam le csak egy dupla szaltóval.”

A közönség szurkolását köszönte meg Székely Zója, aki azt is elmondta, hogy szülei jelenléte is nagyon sokat jelentett neki.

Székely Zója - tornász
“Én úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült a mai nap, felidéződtek bennem a mersini európa bajnokságról az emlékek, hiszen ott is ugyanez volt az első két eredmény, hogy Zsófi lett az első, én pedig a második, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy ma is mindkettőnknek sikerült sikeres gyakorlatot bemutatnia, és fenn tudtunk állni ketten is a dobogón.”

Ugyanezt a gyakorlatot tervezi bemutatni az októberi világbajnokságon is Székely Zója, de hozzátette, hogy a kiviteli pontszámon javítani szeretne.