Hírek

1957. december 14-éről 15-ére virradó éjjel ölték meg Brenner János káplánt

2023. december 19., 23:26

1957. december 14-éről 15-ére virradó éjjel ölték meg Brenner János káplánt a Zsida felé vezető úton. A Szombathelyi Egyházmegye minden évben megemlékezik vértanú papjáról, akit öt éve avattak boldoggá. Hétvégén ünnepi szentmisét tartottak a Székesegyházban, Szentgotthárdon pedig végigjárták az utat, amit Brenner János is megtett halála estéjén.

1957. december 14-éről 15-ére virradó éjjel ölték meg Brenner János káplánt

Boldog Brenner János Szombathelyen született. Sírja a Székesegyházban található. Vértanúságának ünnepén minden évben összegyűlnek itt az egyházmegye papsága és hívei, hogy felidézzék Brenner János személyét, és erőt merítsenek a példájából.

Csupor Márton - teológus növendék

“Nagyon közel volt … elérhető.”

Brenner Jánosra tekintve a kiengesztelődésért és a hivatás kegyelméért kell imádkoznunk, mondta szentbeszédében Martos Levente Balázs segédpüspök.

Martos Levente Balázs - esztergom-budapesti segédpüspök

“Ajándékozzon meg a kiengesztelődés … veletek együtt.”

A szentmisén esküt tettek a december 1-jével hivatalba lépett esperesek, átadták a kiemelkedő ministráns szolgálatért járó Brenner János-díjat, majda résztvevők Székely János megyéspüspök vezetésével együtt imádkoztak, és mécseseket helyeztek el Brenner János sírjánál.