Hírek

2-1-es hátrányból fordított és védte meg bajnoki címét a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

2022. június 28., 18:26

A szombathelyi klub története során negyedszer hódította el az aranyérmet, és szerzett indulási jogot a Bajnokok Ligájában.

 

2-1-es hátrányból fordított és védte meg bajnoki címét a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely

Egy hosszú szezon végén Vas megyei rangadóra került sor a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság fináléjában. Pénteken még az Egis Körmend volt karnyújtásnyira az aranyéremtől, azonban a negyedik és a mindent eldöntő összecsapáson már a címvédő akarata érvényesült. A Rába-parton megrendezett találkozón a harmadik negyedben nyújtott extra védekezésre alapozta 77-62-es győzelmét Milos Konakov alakulata. Majd vasárnap este az Aréna Savariában végig kontrollálva a derbit - rendkívül magabiztos játékkal - 99-70-re nyert a Falco, és története során negyedszer hódította el a bajnoki aranyérmet.

A telefonnál: Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely
Az eredmény önmagáért beszél, tehát úgy mentünk ki a pályára, hogy nem akartunk egy percig sem esélyt adni a Körmendnek és ez meg is látszódott azon az energián, amit mutattunk. Úgyhogy örülünk annak, hogy végül így sikerült megnyerni. Nyilván egy nagyon hosszú szezon van mögöttünk és egy nagyon kemény playoff, úgyhogy végülis azt szokták mondani, ha a vége jó, minden jó. Úgyhogy örülünk, hogy tényleg sikerült a közönségünk előtt bajnoki címet ünnepelni.

Érdekesség, hogy a szombathelyi kosarasok első ízben élhették át, milyen érzés a bajnoki címet hazai környezetben megnyerni. Korábban ugyanis kétszer Körmenden és egyszer Szolnokon diadalmaskodott a Falco. Vasárnap késő éjszakába nyúlóan ünnepeltek a szurkolók és a játékosok. Ugyanakkor a szezonnak koránt sincs vége a főszereplők számára. A bajnok Falco csapatából Váradi Benedek, Perl Zoltán, Somogyi Ádám, Golomán György, Benke Szilárd és Keller Ákos, míg az Egis Körmend együtteséből Ferencz Csaba már a válogatott edzőtáborában tréningez. Nemzeti csapatunk július elsején világbajnoki selejtező-mérkőzést játszik  Portugália ellen Budapesten, a Tüske csarnokban.