MNB - 2
MNB

Hírek

20 éves a képzőművészeti oktatás a Váci Mihály Általános Iskolában

2012. január 20., 15:32

Ebből az alakomból jubileumi ünnepséget rendeztek pénteken az intézményben. Kiállítás nyílt az egykori diákok munkáiból és díjazták az Iskolás leszek című óvodásoknak meghirdetett rajpályazatra beérkezett legjobb alkotásokat is.

20 éves a képzőművészeti oktatás a Váci Mihály Általános Iskolában

1992 óta működik a művészeti tagozat a Váci-iskolában. Létrehozásában elévülhetetlen érdeme volt Vörös Líviának. Tanítványait az elmúlt két évtizedben hazai és nemzetközi képzőművészeti versenyeken számos díjjal jutalmazták. A tehetséggondozásban kiemelkedő szerepet játszó pedagógus és munkatársai iskolateremtő tevékenységét Marton Zsolt alpolgármester is méltatta.

Vörös Lívia - tagozatvezető, Váci-iskola
Nagyon örülök, ha jó arányban sikerülnek a rajzok egy-egy órán, és ha ezeket pályázatokon is díjazzák, még nagyobb elismerés. De örülök, hogy a diákjaim közül sokan ezt az utat választották.

A művészeti nevelés eredményességét az időközben megszerzett magas szakmai elimerés is igazolja.

Németh Gábor - igazgató, Váci-iskola
2007 óta kiváló minősítésű az alapfokú művészetoktatási intézmény

Egykori tanítványok válogatott alkotásait nézhetik meg az érdeklődők az aulában. Az iskola rendszeresen ad bemutatkozási lehetőséget a tagozaton tanuló diákoknak. Sokan közülük később a művészeti pályát választják, vagy hobbiként foglalkoznak a rajzolással. Nemrég digitális technikával készült grafikáit mutatta be a ma rendszergazdaként itt dolgozó Nagy Gergely.

Nagy Gergely
Megtanultam itt a szakma alapjait, de én már óvodásként is ide jártam

Hagyományteremtő szándékkal hirdetett az intézmény rajzpályázatot óvodásoknak Iskolás leszek címmel. A legjobb alkotások készítői jutalmat kaptak. A jubileumi ünnepségen a Magyar Kultúra Napjára is emlékeztek a diákok.