Hírek

200 millió forintból új logisztikai csarnokot épített telephelyén a Megoldás Kft.

2012. június 01., 20:50

A környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtó cég a beruházásnak köszönhetően fedett helyen tárolhatja és válogathatja a hulladékot, de itt kezelik majd a begyűjtött folyékony hulladékokat is. A modernizálás felerészben uniós és állami támogatásból valósult meg, fő célja az újrahasznosítás arányának növelése volt.

200 millió forintból új logisztikai csarnokot épített telephelyén a Megoldás Kft.

Évente 8-10 ezer tonna hulladék érkezik a Megoldás Kft. telephelyére. A gyűjtés és ártalmatlanítás mellett fokozatosan bővítik tevékenységüket, amellyel környezetünk megóvásában nyújtanak segítséget - emelte ki az új csarnok avatóján a vidékfejlesztési álamtitkár.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár
A legkiterjedtebb környezetvédelmi szolgáltatásokat nyújtják, kiegészítve a környezettudatos oktatással, ismeretterjesztéssel is.

A 900 négyzetméteres csarnokban könnyebb lesz a hulladék tárolása, válogatása, és a korábbinál nagyobb menyiség válik újrahasznosíthatóvá.

Mészáros György ügyvezető Megoldás Kft.
Az égetéses technológia egy elavult technológia a kor követelményeit figyelembe véve, mivel akkor a hulladékot csak betettük a kazánokba, elégettük, itt esetleg a hőt lehet hasznosítani. A másik részében kell nekünk előre lépni, hogy a hulladékokat mennél szélesebb körűen hasznosítsuk.

A csarnokban 9 tartályban gyűjtik majd a folyékony veszélyes hulladékot, például a  fémmegmunkáláshoz használt hűtő-kenő emulziókat.

Paul Zsolt ügyvezető, Megoldás Kft.
Ennek az olajtartalma 2-5 százalék között van, ennek a kifáradását követően nem lehet kiengedni a csatornába, egy kezelést kell végrehajtani, erre alkalmas ez a berendezés.

Egy speciális technológiával a folyadékból kivonják a vizet, így a veszélyes hulladéknak már csak töredékét kell ártalmatlanítani, de maga az eljárás is környezetbarát. 

Sümeginé Szanyi Violetta igazgatóhelyettes, Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség
Alacsony energiafelhasználással jár, a berendezés vízfelhasználást nem igényel, vegyszeradagolás nem történik, illetve a visszavezetett víz olyan minőségi változáson megy át, ami alapján visszavezethető a városi közcsatornába.

A beruházás keretében, új utak épültek a telephelyen és egy parkolót is kialakítottak.