Hírek

21 millió forintból megújult a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben

2023. május 23., 16:51

21 millió forintból megújult a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A munkát már októberben befejezték, az időjárás azonban csak most tette lehetővé, hogy közösségi program keretében felavassák fel a pályát.

21 millió forintból megújult a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben

A Neumann János Általános Iskola diákjai és a Falco kosarasai dobóversenyen mérkőztek mega 11-es Huszár úti tömbbelső streetball pályáján, a szombathelyi önkormányzat csapata pedig a szombathelyi közterület felügyelőkkel csapott össze. A felújított pályát pénteken, közösségi program keretében avatták fel.

Bokányi Adrienn - tanácsnok
“Teljesen új alapozást, kettő darab szabványméretű hang illetve ütéscsillapítással ellátott rekortán borítású streetball pályát tudott kapni, illetve teljesen új streetball palánkokat is ez a pálya, úgyhogy remélem, hogy mindenkinek az örömét illetve az egészségét tudja szolgálni.”

Ez a streetball pálya volt a legrosszabb állapotú. Az alapja töredezett, a felületén lévő hasadások között kinőtt a fű. Az aszfalt borításon pattogó labda zaja zavarta a lakókat. 

Bokányi Adrienn - tanácsnok
“Európai Uniós TOP forrásból tudtuk nagyrészt legalábbis ezt a streetball pálya fejlesztést megvalósítani. 2014 óta, amióta én először voltam itt képviselőjelölt, azóta dédelgetem azt az álmot, hogy a nagyon leromlott állagú, gyakorlatilag a legrosszabb alapozással rendelkező streetball pályát fel tudjuk újítani. A TOP Európai Uniós keretből 15 millió forintot tudott kerekítve nyerni az önkormányzatunk ennek a projektnek a megvalósítására, de mivel aztán maga a kivitelezés az a tavalyi évben indult el, és addigra megemelkedtek az építőipari árak, ezért majdnem 6,5 millió forintot hozzá kellett tennünk saját önkormányzati forrásból, is.”

A pályázati program keretében összesen 4 streetball pálya újult meg a városban.