Hírek

21. századi lett a vépi iskola

2010. szeptember 01., 06:35
250 millió forintból újult meg a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola épülete. A város egy uniós pályázaton nyert pénzt az intézményi infrastruktúra fejlesztésére, ezzel párhuzamosan egy másik program segítségével pedig a pedagógiai munka korszerűsítése is elkezdődött.
21. századi lett a vépi iskola


Megújult iskolaépületet vehetnek birtokba a helyi és a Vép környéki gyerekek a kisvárosban a tanévnyitó után. Az önkormányzat tavaly nyert 200 millió forintot az iskola felújítására és bővítésére. Varga Gyula polgármester a mai sajtótájékoztatón elmondta: a település 50 millió forintot tett hozzá az elnyert támogatáshoz.

Varga Gyula polgármester, Vép
"Nagyon sok új tér keletkezett, ami majd meghatározhatja az itteni munkát, jobbá teszi a feltételeket. Ha azt mondom, 21. századi lett az iskola, nem túlzok."

A bővítés leglátványosabb eleme egy új fedett átjáró, amely összeköti a régi iskolaépületet az egykori gimnáziummal. A diákok eddig csak az udvaron keresztül tudtak közlekedni a két épületrész között. Itt kapott helyet egy hatalmas aula is, ahol az iskolai rendezvényeket tartják majd. A számítástechnikát eddig órabontásban tartották helyhiány miatt, most az emeleten új szaktantermet rendeznek be, ahol az egész osztály elfér. A bútorok néhány évesek, de az intézményvezető azt mondja, a gyerekek vigyáznak rájuk.

Az egész iskola akadálymentesített, az udvarról is rámpákon lehet elérni az ebédlőt vagy a kinti tantermeket. Gondoltak a látássérültekre is, az emeleteket pedig felvonóval is el lehet érni.

Molnár Istvánné - igazgató, Hatos Ferenc Általános iskola , Vép
"Két szaktanterem, új könyvtár, számítástechnikai terem épült. Az oktatás is más lesz, kooperatív munkával, csoportmunkával sajátítják el a tananyagot."

A felújítással párhuzamosan az iskola több mint 20 millió forintot nyert egy másik uniós pályázaton, amiből a kompetencia alapú oktatást lehet megvalósítani. A vépi pedagógusok már a múlt tanévben továbbképzésekre jártak, ahol a digitális eszközök és az új pedagógiai módszerek használatával ismerkedtek. A kibővített Hatos Ferenc iskola új épületrészének ünnepélyes átadása szeptember végén lesz.