Hírek

23. alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget Budapesten

2022. december 06., 21:05

23. alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget Budapesten, a MüPában. Átadták a szervezet díjait, köztük az Év vállalkozója elismeréseket. Vas megyéből Horváth László Endre, a gyógyszerszállítással foglalkozó Pharmatrans Hungary Kft. ügyvezetője részesült kitüntetésben. A válság nehéz helyzetbe hozza a vállalkozásokat, de minden remény megvan rá, hogy sikerrel oldják meg a következő időszakot is - hangzott el a gálán.

23. alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napja ünnepséget Budapesten

Soha nem volt még ennyire nehéz feladat iránymutatást adni a jövőre - fogalmazott a VOSZ elnöke az ünnepségen. Az együttműködésben látja a jövőt, szerinte a tartalékok megmozgatásával túlélik a most következő kemény évet is. A szervezet 20-25 éve tudatosan építkezik: az érdekképviselet, érdekvédelem, valamint a Széchenyi Kártya Program mellett újdonságként vállalkozásfejlesztési rendszert terveznek létrehozni.

Eppel János - elnök, VOSZ
"Ebben lesz kockázati tőkealap...felkészültség javítása."

Varga Mihály pénzügyminiszter a vállalkozásbarát gazdaságpolitika fontosságáról beszélt, és a bizalom szerepét emelte ki. Mint mondta, a politikai stabilitás, az alacsony munkanélküliség, a versenyképes adórendszer és a kedvező üzleti környezet mind a stabilitás fontos eleme. Minden remény megvan arra, hogy ebből a válságból is megerősödve jöjjön ki a magyar gazdaság.

Varga Mihály - pénzügyminiszter
"A kormány részéről különböző programokat indítottunk ... induljanak majd el."

Négyen vehették át a Magyar Gazdaságért díjat, a VOSZ Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat hárman kapták meg. Összesen 22-en érdemelték ki a 2022 Év vállalkozója díjat, minden megyéből és a határon túlról is a színpadra szólítottak egy-egy vállalkozót.

"Évente ... gyógyszerellátásában is."

Vas megyéből Horváth László Endre, a Pharmatrans Hungary Kft. ügyvezetője kapott elismerést. Cége gyógyszerszállítással foglalkozik patikákba, kórházakba. A helyi vállalkozásokat is érzékenyen érinti a válság, de nagymértékű elbocsátásokra még nem volt szükség, mondta el a Vas megyei szervezet vezetője.

ifj. Szárnyas János - VOSZ Vas megyei szervezete
"Én azt gondolom, a vállalkozónak nagyon fontos, hogy megbecsüljék ... ilyenek a mi vállalkozóink is."

Az ünnepségen elhangzott: elsősorban a vállalkozások érdeme, hogy a foglalkoztatás jól alakul Magyarországon. Társadalmi megbecsültségük is egyre nő. A jövőre 35. születésnapját ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége célja továbbra is a szektor erősítése, segítése.