Hírek

26. alkalommal hirdették meg Az év vasi embere választást

2024. január 05., 17:58

26. alkalommal hirdette meg a vármegyei közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület Az év vasi embere választást. A kuratórium tíz jelölt közül választja ki a díjazottat, a közönségdíjasra pedig a Facebookon lehet szavazni január 10-ig. A Megyebál idén is elmarad, így az elismeréseket szűk körben adják majd át.

26. alkalommal hirdették meg Az év vasi embere választást

Idén is tíz jelöltet állított a közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület által felkért kuratórium. Közülük titkos szavazással választják ki Az év embere cím birtokosát.

Balázsy Péter - vármegyei jegyző, elnök, Vas Megyéért Egyesület

"A kuratórium két szempont alapján választ jelölteket, egyrészt egy életmű kategória és az adott évhez, 2023-hoz kapcsolódó teljesítmény szempontjából. A kuratórium összetétele garantálja, hogy mindig sokszínű társaság jön össze minden évben, különböző tudományterületekről, kulturális élet, gazdasági élet, akár szociális szféra területéről. Meggyőződésünk, hogy már a jelöltség ténye is komoly elismerés."

Balázsy Péter azt is elmondta: hetedik alkalommal adják majd át Az év vasi embere közönségdíjat. Minden jelöltről bemutatkozó kisfilm készült, amely megtekinthető a Vas megye Facebook-oldalon, az lesz a győztes, aki a legtöbb lájkot kapja. Eddig 215 ezer embert értek el a videós bejegyzések, a megtekintések száma 140 ezer, és több ezren szavaztak is már. A 2023-as Év vasi embere díj jelöltjei a következő személyek: Bariska István, a kőszegi fióklevéltár nyugalmazott vezetője, a város díszpolgára; Benkő Sándor Magyar Sajtófotó nagydíjas fotóriporter; Engert Zoltán Vendel urológus, a Markusovszky Kórház osztályvezető főorvosa; Halász Bence, a Dobó SE kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvetője; Jáger László sebész főorvos, a Markusovszky Kórház Általános Ér- és Plasztikai Sebészeti Osztályának vezetőhelyettese; Kukor Ferenc, a Bolyai Gimnázium történelemtanára, igazgatóhelyettese; Nagy Márta, a 40 éves celldömölki Tücsök Bábcsoport alapítója, művészeti vezetője; Nagyváradi Katalin az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar adjunktusa, a gyógytestnevelő tanár szak felelőse, az Úszó Nemzet Program régiós oktatásmódszertani ellenőre; Takács Zoltán Bálint történész, a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója, valamint Szauer Ágoston költő, a Bolyai Gimnázium magyartanára.

A jelöltekre január 10-én éjfélig lehet voksolni a közösségi oldalon. Az eredményt hagyományosan a Megyebálon jelentik be, ám a háborús és nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel ez idén is elmarad. A díjakat január közepén ünnepélyes keretek között, szűk körben adják át a Vármegyeházán.