Hírek

26. alkalommal rendezték meg a Sportkarácsonyt

2023. december 19., 23:25

26. alkalommal rendezték meg a Sportkarácsonyt. A 2023-as esztendő legnagyobb sikereit jegyző sportolókat, edzőket, testnevelőket és egyesületeket jutalmazták a Városházán megtartott hétfő esti ünnepségen.

26. alkalommal rendezték meg a Sportkarácsonyt

2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt, 2021-ben szűk körben, tavaly pedig újra régi pompájában tartották meg a Sportkarácsonyt, amely idén is hű maradt a hagyományokhoz. Ünnepi köszöntőjében Nemény András a szenvedély és a sport szoros kapcsolatát emelte ki, amelynek köszönhetően valamennyien kortalanná válhatunk akár a sportpályán is.

Nemény András polgármester

Úgy hiszem, hogy mi, akik itt vagyunk a teremben valamennyien tudjuk, hogy nem túlzás azt mondani, hogy sport az olyan, mint a szerelem. Hiszen már óvodában elkezdődhet - s nem azért, mert Gráczer Györgyre nézek - de 70-80-90 és 100 éves korban is tarthat.

A Sportkarácsonyon megemlékeztek az idén elhunyt kiválóságokról, majd Korponay Zsófiék műsorát követően díjátadással folytatódott az ünnepség. Idén is a kimagasló eredményt elért testnevelőket, sportolókat, edzőket, csapatokat és egyesületeket jutalmazták. Hazai és nemzetközi porondon is remekeltek a vasi sportolók.

Tóth Kálmán - elnök, Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sportbizottság

Nyilván egy olyan városban, mint Szombathely, ahol nagyon-nagyon sokrétű a sportélet, az eredmények is nagyobb számban érkeznek. A mai Sportkarácsony is ezt támasztja alá. Több olyan sportág is van, amelyekben kiemelkedőt nyújtottak a sportolóink. Nyilván a Falco kosárlabda csapata ennek a sornak az élére tartozik. De nemcsak a felnőttek között, hanem az utánpótlásban is vannak olyan eredményeink, amelyre méltán lehetünk büszkék.

Szombathely sportünnepén a Falco kosárlabdacsapata és a Haladás VSE futsal együttese mellett több nagy egyesület, így a Szombathelyi Darts Club eredményes szereplését is elismerték.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

Óriási megtiszteltetés, hogy újra itt lehetünk. Azt gondolom, hogy az elmúlt év, illetve a 2023-as év eredményileg az eddigi legkiemelkedőbb évünk volt. Köszönjük szépen az önkormányzatnak, mind a támogatást, mind pedig, hogy itt lehettünk a díjkiosztón.

Az ünnepség végén elhangzott, hogy hasonlóan eredményes esztendővel jövőre is kiegyezne minden sportbarát.