Hírek

3:0-ára kikapott a Haladás futsalcsapata a Berettyóújfalutól

2022. január 25., 15:11

Az év mérkőzését rendezték a férfi élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában. A legutóbbi bajnoki döntő két főszereplője, a Haladás VSE és a Berettyóújfalu  találkozott a vasi megyeszékhelyen. Ugyan 3:0-ára a vendégek nyertek, a Hali továbbra is vezeti a tabellát.

 

3:0-ára kikapott a Haladás futsalcsapata a Berettyóújfalutól

Vasárnap ismét hazai környezetben lépett pályára az NB I-es futsal bajnokság címvédője, a Haladás együttese. A vasi zöld-fehérekre vérbeli rangadó várt, hiszen a legutóbbi szezon döntőjének másik főszereplője, a Mezei Vill FC-Berettyóújfalu látogatott a Rohonci úti sportkomplexumba. Juanra Calvo vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga a csapat kialakításában, hiszen sérülések és a koronavírus-járvány miatt hét játékost kellett nélkülöznie.

A lehető legerősebb összeállítású ötösét küldte pályára a spanyol szakember. Az Alasztics Marcell - Vidák Balázs, Sipos Gergő, Vas Ádám, Kovács Máté kezdőcsapat alaposan kitett magáért, hiszen az első komolyabb helyzetet a Haladás jegyezte. Sipos gólhelyzetben szöktette Henrique Dinizt, de az átadásba az utolsó pillanatban nyúlt közbe egy láb. Ezután felváltva alakítottak ki helyzeteket a főszereplők, de Alasztics és Mezei kapusok kiváló formában védtek a találkozón. Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget.

A második félidő derekán megszerezte a vezetést a Berettyóújfalu. A 28. percben egy sarokrúgást követően Sidnei kapott egy kiváló átadást, a brazil támadó pedig magabiztosan váltotta gólra a helyzetet. Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Haladás, de hiába. A vendégek kiválóan védekeztek és több veszélyes kontrát is vezettek. A 39. percben egy labdaszerzést követően Nagy Imre növelte kettőre a vendégek előnyét. Az utolsó pillanatokban a vészkapussal támadó szombathelyiek lövése olyan szerencsételenül pattant Rábl lábáról, hogy a labda az üres kapuba gurult. A 3-0-ás vereség dacára a Haladás listavezető pozícióban maradt. A csapat az utolsó alapszakasz mérkőzését a TFSE ellen vívja január utolsó hétvégéjén.