MNB
MNB - 2

Hírek

35 milliós fejlesztés a Selmec utcai rendelőben

2013. október 09., 17:26

Lesz elég pihenőnapja a háziorvosoknak, megújul az informatikai rendszer a háziorvosi rendelőkben, és felújítják a Selmec utcai rendelő épületét.  Ezekről is döntött a szeptemberi közgyűlés. A fejlesztésekről szóló határozat 2014 januárjában lép hatályba.

35 milliós fejlesztés a Selmec utcai rendelőben

Összehangolják az ügyeleti és a háziorvosi informatikai rendszert a szombathelyi háziorvosi körzetekben, vagyis ha valaki ügyeleti ellátásra szorul, az ott rendelő orvos hozzáfér a beteg háziorvosánál tárolt adatokhoz.

Prugberger Emil – elnök, Egészségügyi Szakmai Bizottság
„Az informatikai rendszereket nyilvánvalóan az önkormányzat is fejleszteni fogja. Mindazok az adatok, amik a háziorvosoknál szerepelnek, azok be fognak kerülni a rendszerbe és ezáltal a betegellátás és a kórtörténetnek a felvétele az lényegesen gördülékenyebb lesz.”

A szombathelyi közgyűlési határozat az ügyeleti rendszerben is hoz változásokat: a jövőben nem kell egyben 30 vagy annál is több órát dolgozni a háziorvosoknak.

Nagy Éva – háziorvos
„Évek óta szerettük volna, hogyha erre valamilyen elfogadható megoldást talál a közgyűlés, most sikerült, tehát január 1. után, az ügyeleti idő után pihenőnapot kap a háziorvos és természetesen rendelés lesz, helyettesítés lesz, a helyettest pedig ki fogja fizetni az önkormányzat és ez a finanszírozásbeli változás.”

A szombathelyi háziorvosi praxisokat érintő változások 2014. január elsején lépnek hatályba. A szeptemberi közgyűlés döntése alapján az egy orvos-egy rendelő elv szerint, 35 millió forintból újul meg a Selmec utcai épület, ahol egy megüresedett szolgálati lakást alakítanak át orvosi rendelővé.