MNB - 2
MNB

Hírek

46 sikeres SEK pótfelvételiző

2013. augusztus 30., 20:28

46-an kerültek be a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának képzéseire a pótfelvételi eljárásban. Népszerűek voltak a most zárult pótfelvételin a testneveléshez és a kommunikációhoz kapcsolódó szakok, valamint a tanárképzés.

46 sikeres SEK pótfelvételiző

60-an jelentkeztek a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi képzési központjának pótfelvételijére. A ponthatárok alapján 46-an jutottak be a kiválasztott szakra. A pótfelvételiben csak költségtérítéses szakokat hirdettek, ám a szombathelyi az olcsóbb egyetemek közé tartozik.

Németh Péter – megbízott igazgató, tanulmányi hivatal, NymE-SEK
„Szombathely országos viszonylatban relatív alacsony önköltséggel kínálja a képzéseit: az alapképzések 115ezer és 175ezer forint közötti féléves díjjal elérhetők míg a mesterképzésekre 300ezer forintot kell fizetni az erre jelentkező hallgatóknak.”

A tanári szakok mellett népszerűek voltak a pótfelvételin a sportszervezéshez és a kommunikációhoz kapcsolódó szakok, valamint az anglisztika. A most felvetteknek is  jövő héten kezdődik a tanév.

Horváthné Molnár Katalin – megbízott elnök-dékán, NymE-SEK
„Jövő héten már nagyon komoly programmal indulunk: az elsősöknek felkészítő héttel, hogy ismerjék meg a NEPTUN-rendszert, ismerjék meg az egyetemi életet, a felsőbb éveseknek pedig már oktatunk, úgyhogy diáknak, tanárnak mindenkinek indul a félév és pénteken pedig meglesz az ünnepélyes tanévnyitónk.”

A pótfelvételi eljárásban felvettek 60 százaléka alapképzésben, 40százaléka mesterképzésben kezdi meg tanulmányait szeptember első hetében.