MNB
MNB - 2

Hírek

50 éve végzett egykori hallgatókat köszöntöttek a Savaria Egyetemi Központban

2012. szeptember 24., 19:08

Az ünnepeltek voltak az elsők, akik Szombathelyen felsőfokú diplomát kaptak. Az 1959-ben alapított Felsőfokú Tanítóképző Intézet diákjai szombaton aranydiplomát vehettek át az intézmény elnökétől.

50 éve végzett egykori hallgatókat köszöntöttek a Savaria Egyetemi Központban

64-en voltak az évfolyamban, közülük 38-an jöttek el egykori alma materükbe, az 1962-ben végzett tanítók közül. Ők voltak a frissen létrehozott Felsőfokú Tanítóképző Intézet első hallgatói. Az induló intézményben töltött diákévekre és legelső oktatóikra az egykori diák, Nagy János saját költeményével emlékezett, majd az intézmény jelenlegi vezetője idézte fel a múltat.

prof. dr. Gadányi Károly elnök-rektorhelyettes, NYME SEK
1959. szeptember 15-e meghatározó nap volt a szombathelyi felsőoktatás életében. Ez a kezdet.

Családias hangulatban, kevés, de nagy tudású oktatóval kezdődött meg a felsőfokú képzés - idézte fel az induló éveket az egykori hallgató, Karvalits Ferenc. Mint mondta, nem érdemük, hanem történelmi szerencséjük, hogy velük kezdődött a szombathelyi felsőoktatás története.

Karvalits György
Alapítói lehettünk sok mindennek. A Márkus Emília irodalmi színpadnak, a főiskola első vegyeskarának, a főiskola kézilabda- és kosárcsapatának, tehát mindezek nagyon szép és erős emlékekként jelentkeznek az induló főiskoláról.

Az egykori hallgatók megerősítették 50 éve tett esküjüket, majd átvették értékes szakmai tevékenységük elismerését, az aranyoklevelet. Ilyen diplomát most először adott át az intézmény saját jogon régi diákjainak.

Horváth Rezsőné
Én itt jöttem rá, hogy a 6-10 éves gyerekek tanításában mekkora öröm van. Ezt tényleg itt tanultam meg, addig valahogy ez nem jutott eszembe. Nagyon alapos képzést kaptunk, ezt a szónokok most már elmondták, és tulajdonképpen egy életre szólt az a példa, amit a tanáraink adtak.

Az ünnepség végén közös fotón örökítették meg együttlétüket az öregdiákok, akik szeptember 1-jén minden évben találkoznak.