Hírek

60 éves a Neumann-iskola, Neumann János pedig 120 éve született

2023. február 14., 21:24

A két kerek évforduló jegyében rendezték idén a Neumann-hetet a Neumann János Általános Iskolában. Tartottak interaktív vetélkedőt, fotó- és rajzkiállítás nyílt; rendeztek informatika-, matematika- és rajzversenyt. A megméretések ünnepélyes díjátadóval zárultak, az eseményen megemlékeztek a tavaly elhunyt egykori iskolaigazgatóról, Bőczén Csabáról.

60 éves a Neumann-iskola, Neumann János pedig 120 éve született

Ünnepélyesen zárult a Neumann-hét a Neumann János Általános Iskolában.

Az nagyszabású ünnepségen megemlékeztek Bőczén Csaba egykori iskolaigazgatóról.

Kiss-Geosits Beatrix - intézményvezető, Neumann János Általános Iskola
"1993-ban volt a bűvös névváltoztatás, és ezt Bőczén Csabának, az akkori igazgatónak, és nevelőtestületnek köszönhetjük. Bőczén Csaba igazgatóként az 1987-es, 88-as tanévtől igazgatta az iskolát, 14 éven keresztül. Nevéhez köthető az a fajta digitalizáció, amely után a Neumann János nevet is kapta az iskola."

Az évente megrendezett, eddig Neumann-verseny idén Bőczén Csaba Megyei Informatikai Emlékverseny, amelyen 7. és 8. osztályos diákok indulnak, a téma ezúttal a Retro info, illetve a számítástechnika legfontosabb szereplői és története volt.

Hajmási Balázs - 8.A osztályos tanuló, Neumann János Általános Iskola
“Elsősorban nagyon örültem neki, amikor megtudtam, hogy első helyezett lettem. A versenyre való készülés igazából abból állt, hogy felkészítő tanárunktól kaptunk egy lapot, amin rajta volt  az elméleti kérdéseknek a háttere, ezt olvastam el többször, emellett már tavaly is indultam iskolai ppt készítő versenyen, tehát abból volt tapasztalatom, a ppt készítés részére.”

Az első helyezett prezentációt láthatták a díjátadó résztvevői is.
A Neumann-hét keretében az iskola tanulói számára matematika- és rajzversenyt is szerveztek. A rajzokból kiállítás nyílt, a diákok alkotásai mellett fotók is láthatóak az iskolában: az elmúlt hatvan évben az intézményről készült fényképekkel tehetnek időutazást a Neumannban.
A hét záróeseményén, a díjátadók után megkoszorúzták a Neumann János-szobrot az iskola előtt.