Hírek

60 közfoglalkoztatott kapott karácsonyi ajándékcsomagot

2023. december 20., 23:24

60 közfoglalkoztatott kapott karácsonyi ajándékcsomagot a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. munkatársaitól az elmúlt hónapok adományozási akciójának köszönhetően. A közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként belügyminiszteri elismerő oklevelet kapott a FÉHE.

60 közfoglalkoztatott kapott karácsonyi ajándékcsomagot

Bensőséges hangulatú karácsonyi ünnepséget rendeztek a FÉHE 11-es Huszár úti központjában. Személyre szabott ajándékcsomagot állítottak össze a közfoglalkoztatottaknak, megköszönve egész éves munkájukat.

Németh Klára - igazgató, FÉHE

“Ilyenkor karácsonykor, azt gondolom, hogy nagyon sok mindenkinek kinyílik a szíve, és tényleg adományoznak, és hivatalok, vállalkozások, szállítmányozási cég, tehát nagyon sokan küldtek felajánlást,... én azt gondolom, hogy ennek nagyon nagy sikere volt, és igazán örömet tudunk szerezni a rászorulóknak ezáltal.”

A FÉHE rendezvényén a szociális tűzifa feldolgozását végző munkatársak, a Kézműves Kuckó Ajándékbolt termékeit készítő foglalkoztatottak, a papírbrikettálásban vagy a fűnyírásban segédkező dolgozók és a városszerte köztisztasági feladatot ellátó emberek kaptak ajándékot.

Mayer Ferencné - takarítónő, Zanati úti Hajléktalanszálló

“Én felelek a WC-kért, a szobákért, mindenért én vagyok a felelős. Én takarítom őket… Nem a legmegfelelőbb, dehát… munkahely-munkahely. Ennyi. Nem lehet válogatni.”

A FÉHE tevékenysége egyedülálló az országban, hiszen a fogyatékkal élők mellett a hajléktalanok és hátrányos helyzetűek közfoglalkoztatását is évről évre megszervezik. A kiemelkedő munka a Belügyminisztérium figyelmét is felkeltette: elismerő oklevelet és anyagi támogatást kapott a szervezet.

Németh Klára - igazgató, FÉHE

“Az összeg az tízmillió forint, úgyhogy én azt gondolom, hogy ez jelentősnek számít, és a platós gépjárművünk, amit a szociális tűzifa kiszállításához használunk, leamortizálódott az elmúlt években, úgyhogy mindenképpen erre szeretnénk fordítani, és ezáltal az embereknek valós segítségnyújtásra ezt az összeget.”

Az ajándékok kiosztása után a körülbelül hatvan közfoglalkoztatott közös ünnepi ebéden vett részt. Megtartották a kiléptető lakásokban élő hajléktalanok karácsonyi ünnepségét is, és a Zanati úti hajléktalanszállón is együtt ünnepelnek majd az ellátottakkal.