Hírek

7 milliárd forint támogatás

2011. június 17., 15:50
Új pályázat jelent meg szerdán a mikrovállalkozások támogatására az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban. Országos szinten 7 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások támogatására. A feltételekről, valamint a hamarosan megjelenő új, turisztikai pályázatról tartottak tájékoztatót Vasszécsenyben vasi vállalkozások számára.
7 milliárd forint támogatás

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban az elmúlt években több vasi pályázat is sikeresen szerepelt. Többek között falumegújításra vagy vidéki örökség megőrzésére, például templomok felújítására kaptak támogatást különböző szervezetek. A cáki templom külső renoválására is így kerülhet sor.

Kiss György
12 millió forintot nyertünk. De azt gondolom, hogy ezzel nagy lépést ttudunk megtenni, hogy a templom hosszú, legalább több évtizedere olyan felújítási lehetőséget kap, amivel a lakosság, a falu, a kirándulók érdekében tudjuk a falut gazdagítani.
 
Az elnyert támogatások kifizetésének menetéről is tájékoztatást kaphattak a vasi vállalkozások a vasszécsenyi fórumon. Itt elhangzott: június 15-én indult pályázat a mikrovállalkozások támogatására, 7 milliárd forintos keretösszeggel, szintén az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban. Egy hónap áll rendelkezésre a benyújtásra, akárcsak a július közepén induló turisztikai pályázatban. Vas megyei vállalkozások tavaly is sikeresen szerepeltek a két kiírásban.


Fatér Szabolcs - osztályvezető, MVH Zala Megyei Kirendeltség Vidékfejlesztési Osztály
Régiós szinte több száz az erre a két jogcímre, akár a mikrovállalkozások, akár a turisztikai támogatásra. Közel 200-200 támogatási kérelem érkezett egy-egy jogcímre régiós szinte. Vas megye arányosan képviseltett magát.
 
A pályázati eljárásban változás, hogy korlátozták a hiánypótlás lehetőségét. Mindkét pályázat esetében 60-65, bizonyos esetekben 100%-os az elnyerhető támogatás.