MNB - 2
MNB

Hírek

80 millió forintból újulhat meg a szombathelyi horvát óvoda és általános iskola tornaterme

2022. január 18., 18:07

A helyiséget a Szombathelyi Sportiskola bérli, ők segítettek a pályázat megírásában is, az önkormányzat pedig hozzáadja az önerőt.

 

80 millió forintból újulhat meg a szombathelyi horvát óvoda és általános iskola tornaterme

Ez a szombathelyi horvát iskola tornatermének zuhanyzója - a fiatalok nem is igen használják edzés után. A tornaterem ugyan még alkalmas arra, hogy használják, de nem XXI. századi környezet a sportoló diákok számára. Az itt edzéseket tartó Szombathelyi Sportiskola vette szárnyai alá a korszerűsítést..

Paukovitsné Horváth Edit - igazgató, Mate Meršić Miloradić Horvát Óvoda és Általános Iskola
“Két dologban is mellénk álltak: az egyik ,hogy a nálunk kötelező heti öt testnevelés órából egy óra röplabda edzést tartanak heti szinten minden osztályban, a másik az, hogy bérlik tőlünk a tornatermet, ami anyagi segítség a működéshez és az intézmény fenntartásához, illetve az épület működtetéséhez.”

A sportiskola találta azt a pályázati lehetőséget, amelynek segítségével a tornaterem megújulhat. A tornatermet bérlő Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ugyanis könnyebben pályázhat, mint maga a horvát iskola. A TAO-pályázaton nyertek, a kivitelező 80 millió forintért végezné el a munkálatokat. Ehhez azonban az intézménynek nem volt elég önereje - ekkor kértek és kaptak segítséget a várostól.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő
“Ehhez a hiányzó összeget, kvázi önerőként 23 és fél millió forintot szavazott meg a közgyűlés, hogy majd a 2022-es Szombathely Megyei Jogú Város költségvetési rendelet alkotásakor ezt finanszírozni fogjuk, ez ugye a február végi költségvetéskor lesz esedékes, hogy ha ez megtörténik, márpedig meg fog, akkor március végén, április elején el tud kezdődni a felújítás.”

Födém- és hőszigetelés, nyílászárócsere, világítás korszerűsítése - egyebek mellett erre lesz most pénz, 2-3 hónapig tart majd a munka. Ez azonban csak a tornaterem épületének belső felújítása, a külső még hátravan. Az intézmény hálából azt tervezi, hogy a pályázó sportiskola bérleti díját jelentősen csökkenti, illetve lehetőség szerint el is engedi egy ideig.