MNB
MNB - 2

Hírek

88 ponttal verte a Falco a Factumot

2013. február 28., 17:11

Fölényes győzelmet aratott a SZOVA-Trend Optika KC NB I-es kosárcsapata a Debrecen gárdája ellen. A szombathelyiek 130:42-re verték az Aréna Savariában a hajdúsági együttest. A sárga-feketék sikerüknek köszönhetően feljöttek a tabella ötödik helyére.

88 ponttal verte a Falco a Factumot

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában a Factum Sport Debrecen csapatát fogadta a SZOVA-Trend Optika KC az Aréna Savariában. A találkozó a vasiak számára volt jóval fontosabb, ugyanis egy nagyarányú győzelemmel óriási lépést tudtak volna tenni affelé, hogy a bajnokság középszakaszát a felsőházban kezdhessék meg. Ennek megfelelően remek iramban kezdtek a sárga-feketék: alig 5 percnyi játék után már 20:0-ra vezettek. A vasiak a továbbiakban is űzték-hajtották megroggyant ellenfelüket, ennek köszönhetően a nagy szünetre 64:16-os állásnál vonulhattak a küzdő felek. Térfélcserét követően sem változott semmit a játék képe: a hazaiak tetszés szerint érték el pontjaikat, a debreceniek pedig látványosan szenvedtek a pályán. A különbség annak ellenére folyamatosan nőtt, hogy a szombathelyieknél a komplett cseresor szerepelt. A fiatalok remekül éltek az ölükbe hullott  játéklehetőséggel, így a végeredmény kiütés lett: 130:42-re nyert Bencze Tamás együttese.

Bognár Kristóf kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
"Nagyon örülök a lehetőségnek, számítottam rá. Bíztam benne, hogy pályára kerülök. Szerintem éltünk a lehetőséggel. Mindent megtettünk. Mindent kiadtunk magunkból, elfáradtunk, de azért élveztük nagyon."

A szombathelyi csapat fölényes győzelmének köszönhetően feljött a tabella ötödik helyére és nagy lépést tett affelé, hogy a rájátszást a felsőházban kezdhesse meg.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"A gólarány miatt mindenképpen fontos volt, hogy megbízható előnnyel tudjuk az utolsó forduló elé kerülni mert, ha mi megverjük az Albát és a Sopron csak pár ponttal veri meg a Zalaegerszeget, akkor a kosárarányunk nagy valószínűséggel jobb lesz."

A SZOVA-Trend Optika KC csapata szombaton 18 órakor az Alba Fehérvár gárdáját fogadja az Aréna Savariában. Amennyiben a szombathelyiek megnyerik azt a mérkőzést is, úgy szinte biztosan a felsőházban kezdhetik meg a bajnokság középszakaszát.