MNB
MNB - 2

Hírek

A 2012-es év első rendes közgyűlése

2012. január 17., 16:34

A képviselők 8 napirendet nyilvános, kettőt zárt ülésen tárgyalnak. Módosítják a Vasi Volán menetrendjét, új utca elnevezéséről döntenek, és a "Szombathely, a segítés városa" program alakulásáról is beszámolót hallgatnak meg. A délelőtt 9 órakor kezdődő tanácskozást ezúttal is élőben követhetik nyomon a Szombathelyi Televízió internetes oldalán.

A 2012-es év első rendes közgyűlése

Az Állami Számvevőszék 2011-ben helyszíni vizsgálatot folytatott le Szombathelyen, az erről készült jelentést már megkapta az önkormányzat. Az ebben foglalt javaslatok alapján intézkedési terv készült, az ülés elején ezt tárgyalják meg a városatyák.

Beszámolót hallhatnak arról, hol tart a Szombathely, a segítés városa program, melynek keretében a lakosság 30 százaléka tanulhatja meg az újraélesztést. Az ülésen levetítik a Szombathelyi Televízió és a Weöres Sándor Színház által elkészített, a programot népszerűsítő kisfilmeket is.
Döntenek arról is, milyen ütemben végzik el a nevelési-oktatási intézmények átfogó pénzügyi-gazdasági ellenőrzését. A törvényi változásoknak megfelelően módosítják a szociális igazgatásról, a gyermekek védelméről és a szociális ellátási formák szabályairól szóló rendeletet, valamint a hátrányos helyzetűeket segítő adósságkezelési programról szóló jogszabályt.

Határoznak több közterületi elnevezések megszüntetéséről, és hivatalosan is létrejön az Erdei iskola utca.

Módosítják a Vasi Volán menetrendjét. A járatok ésszerűsítéséről háromféle tervezet készült, az egyik 2,5, a másik 15, a harmadik 30 százalékkal csökkentené az éves menetrendi teljesítményt. Várhatóan csökken a járatsűrűség, nő a járatkövetési idő, viszonylatok szűnnek meg, és létszámleépítésre kényszerülhet a társaság.

A képviselők zárt ülésen tárgyalnak a Vasivíz Zrt. vezérigazgatói pályázatáról és fellebbezési ügyekről.