Hírek

A Berettyóújfalu ellen készül a HVSE

2022. január 20., 14:46

A Kecskeméttől elszenvedett 3-1-es vereséget követően a Berettyóújfalu elleni rangadóra készül a Haladás NB I-es futsalcsapata. Egy győzelem a címvédőnek alapszakasz elsőséget jelentene, ugyanakkor sérülések és betegségek nehezítik a zöld-fehér klub dolgát.

 

A Berettyóújfalu ellen készül a HVSE

Nem volt könnyű helyzetben a Haladás VSE élvonalbeli férfi futsalcsapat, hiszen sérülések és betegség megtizedelte a keretet. Emiatt a Kecskemét elleni bajnoki találkozóra 17-18 éves fiatalokkal kiegészülve lépett pályára a bajnoki címvédő. A vendégeket fűtötte a visszavágás reménye, hiszen egyrészt az első felvonást a hírös városban a szombathelyiek nyerték, másrészt az alföldi együttes számára még elérhető a felsőházi rájátszást érő helyek egyike. A Kecskemét azonnal nekiesett a vasi együttesnek, az első helyzetet azonban Sipos kapufája révén a Haladás jegyezte. A vasi védelem első kihagyását viszont azonnal büntették a vendégek. Egy szép szabadrúgás kombináció végén Bíró laposan lőtt a lábak között a hosszú sarokba. Hiába kerültek hátrányba, több veszélyes helyzetet is kialakítottak a szombathelyiek, de nem sikerült bevenniük Rigó kapuját. Aztán a szünet előtt egy újabb fegyelmezetlenséget toroltak meg a vendégek egy kontragóllal. Becsülettel küzdöttek a Haladás fiatal játékosai, a gólszerzéssel ugyanakkor hadilábon álltak.

A második félidő derekán ismét egy védelmi megingást használt ki a Kecskemét, Bíró lába nem remegett meg a kritikus pillanatban. A szépítő gólra a 31. percig kellett várni, ekkor Sipos forgatta meg a vendégek játékosait, majd hozta Vas Ádámot kihagyhatatlan helyzetbe. Bár az utolsó percekig nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját a Haladás, újabb találat már nem született. A vereség ellenére a vezetőedző bizakodó a folytatást illetően.

Juan Ramon Calvo Rodriguez - vezetőedző, Haladás VSE
Próbálunk még januárban sokat fejlődni, mert utána jön a rájátszás és az nagyon fontos, hogy jól szerepeljünk a rájátszásban, mert csak az első és a második csapat lesz a döntőben. Épp ezért nagyon fontos, hogy januárban jól dolgozzunk és megpróbáljuk, hogy senki ne legyen sérült, illetve frissek legyünk a rájátszásra.

Az NB I-es futsal bajnokság alapszakaszából még két találkozó van hátra. Vasárnap az ősi rivális MVFC-Berettyóújfalu csapata látogat a Haladás Sportkomplexumba. Egy esetleges győzelem vagy pontszerzés sokat érhet az utolsó kör előtt.