Hírek

A biztos kiesőt sem tudta legyőzni, gödörben a Szombathelyi Haladás

2021. május 05., 14:54

Mátyus János együttese a visszatérő szurkolók előtt kétgólos hátrányból mentett pontot a sereghajtó DEAC ellen.

 

A biztos kiesőt sem tudta legyőzni, gödörben a Szombathelyi Haladás

A tabella utolsó helyén álló, az NB II-től már biztosan búcsúzó DEAC együttesét látta vendégül mintegy 300 szurkoló előtt a Szombathelyi Haladás, amelynek volt mit javítania a zsinórban elszenvedett két veresége után. Rémálomszerűen indult a találkozó a szombathelyiek számára, a hetedik percben Holdampf rúgta fel a tizenhatoson belül Kundrákot, a jogosan megítélt büntetőbe Verpecz csak beleütni tudott. A 20. percben aztán jött az újabb hidegzuhany, Székely Dávid gyönyörűen kapta le a labdát a levegőből, majd 14 méterről a jobb felsőbe lőtt, amivel megduplázta előnyét a sereghajtó DEAC. Hat perccel később szépíteni tudott a Haladás: Tóth Milánt kaszálták el a büntetőterületen belül, a tizenegyest Dragóner Filip elsőre a kapusba lőtte, de a kipattanót nyolc méterről a hálóba fejelte, 1-2.

A térfélcserét követően azonnal egyenlített is a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek házi gólkirálya, Medgyes Zoltán befele tört a jobbszélről, majd néhány igazítás után 20 méterről ballal kilőtte a hosszú alsót. A folytatásban is próbálkozott becsülettel a Hali, hogy megfordítsa az eredményt, de többször már nem tudta mattolni a DEAC együttesét. Medgyes közeli fejesét kiszedte a rövidből a vendégek hálóőre, így maradt a 2-2-es végeredmény.

Mátyus János  - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Sajnos az első félidő katasztrofálisan alakult számunkra. Kétszer jöttek el a kapunkig és két gólt lőtt az ellenfél. Ilyen van a futballban, de az a csapat ne számítson sok jóra, aki ilyen gyengén védekezik. Aztán persze felálltunk és a második félidő elején sikerült egyenlítenünk. A második félidőt végigtámadtuk, de sajnos meddőnek bizonyult a támadójátékunk, hiszen csak egy gólt szereztünk. Összeségében bármennyire is mezőnyfölényben játszottunk, a futball igazságos játék és az eredményjelző sohasem hazudik, éppen ezért meg kell elégednünk 1 ponttal.”

A tizedik helyen álló Szombathelyi Haladás a következő, utolsó előtti fordulóban a hatodik Budaörs együttesét fogadja vasárnap.